We zorgen voor een grote diversiteit aan groen

25 november 2019

Samen met onze groenbeheerder en ecologen zorgen we er voor dat elk park een rijke diversiteit aan planten en bomen heeft, waarbij we vooral inheemse soorten kiezen.

Plantenplan
Onze parken hebben bijna allemaal een plan voor het groen op de parken. Dit plan helpt om plantensoorten te kiezen die passen bij de regio, de bodemsoort en de andere planten die er groeien.

Het resultaat: de rijkdom aan verschillen in het plantenrijk zetten we voort op onze parken. En omdat de regio rond elk park zo'n heel eigen karakter heeft, heeft ook elk park zijn eigen typische planten en bomen. 

 

Meer biodiversiteit op en rond onze parken
WAT
We streven naar optimale biodiversiteit
Biodiversiteit is de diversiteit aan planten- en diersoorten op een plek. Wij willen een positief effect hebben op de biodiversiteit op en rond onze parken. 

Als je bedrijf bestaat uit ruim 110 parken van elk zo'n 20 tot wel 60 hectare natuur, dan heb je een enorme kans om een positief effect te hebben. Die willen graag benutten.
WAAROM
Zonder biodiversiteit verzwakt de natuur
Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel.

Neem bijvoorbeeld de bij. Die bestuift planten en bomen waar wij mensen van eten. Het aantal bijen neemt wereldwijd sterk af, en dat heeft dus ook invloed op planten én mensen.