Waterpark Volendam gasloos en voorzien van warmtepompen

Zo van de steiger het water in deze zomer? Jazeker! De vakantiehuizen op Waterpark Voldendam liggen wel heel uniek. Hier verblijf je in een accommodatie in typisch Volendamse stijl, aan het Markermeer. Duurzaamheid staat hier hoog op de agenda. Vanaf de bouw is er al rekening gehouden met de toekomst.

Parkmanager Patrick van Leuveren vertelt trots wat duurzaamheid betekent op Landal Volendam: "De accommodaties zijn gebouwd met oog op de toekomst. Zo liggen er nergens meer gasaansluitingen, maar juist warmtepompen. Die zorgen voor de werking van de vloerverwarming, maar ook de douches en het bad." Patrick vervolgt zijn verhaal terwijl hij een van de accommodaties binnen stapt: "Kijk, hier zie je een lichtknop met een groene rand. Vlak achter de voordeur. Daarmee kunnen gasten in 1x alle verlichting uit doen in de accommodatie als zij een dagje naar Volendam gaan. Zo wordt er geen onnodig stroom verbruikt. Want ondanks dat we overal gebruik maken van LED lampen en energiezuinige verlichting, is het fijn om spaarzaam met onze bronnen om te gaan." Naast warmtepompen en LED verlichting is er op Landal Volendam ook rekening gehouden met goede isolatie van de woningen. Patrick: "Aan het Markermeer kan het hard waaien en vanuit het noord oosten heeft de wind vrij spel. Die frisse lucht houden we graag buiten de accommodatie zodat je er ook 's winters warm bij zit."

Met de elektrische auto op vakantie

De elektrische auto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Om te stimuleren dat gasten hiermee ook naar hun vakantiebestemming kunnen rijden worden binnenkort acht laadpunten gerealiseerd op Waterpark Volendam. Zo kan niet alleen jij komen opladen, maar ook jouw auto! Daarnaast is energie op doen ook van kracht bij de inzet van toekomstige zonnepanelen. En die zon zou dan ook de solar-verlichting op wandelpaden en de stijgers kunnen verzorgen!

Jouw unieke vakantie op Waterpark Volendam