Nationale boomfeestdag: samen maken we nieuwe natuur

Het leven van de boom mag gevierd worden! Op boomfeestdag planten we daarom samen nieuwe kleine boompjes. Zo maken we samen nieuwe natuur die je over jaren kunt ontdekken. Op 16 november was het weer zo ver. Op verschillende locaties in het land gingen bomenfans en kinderen samen aan de slag met activiteiten. Samen creëren we de natuurbeschermers van de toekomst.

Nieuwe natuur is belangrijk, en niet alleen natuur in de buurt van onze parken. We geven meer ruimte aan dieren en planten, dragen bij aan beter klimaat en aan een groene leefomgeving., Daarom betrekken we scholen en kinderen in dit mooie project. Samen met boswachters en onze partner Natuurmonumenten enthousiasmeren we kinderen voor de natuur. Zo zorgen we voor een nieuwe generatie natuurbeschermers. Want zij zijn de toekomst. En jong geleerd, is oud gedaan! Op een groot aantal parken organiseren we activiteiten, begeleidt door een boswachter.

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 november 2022 hebben we in de gemeente Weert zo’n duizend boompjes aangeplant. Dit hebben we samen met ruim 40 kinderen van Kindcentrum Altweerterheide en basisschool De Firtel uit Stramproy gedaan. Samen met medewerkers van gemeente Weert, Natuurmonumenten, Provincie Limburg en Landal GreenParks hebben we een begin gemaakt met de aanleg van een nieuw bos voor de toekomst. “Nieuwe natuur is belangrijk, en niet alleen natuur in de buurt van onze parken,” aldus Jeannette ten Kate, Corporate PR Manager van Landal GreenParks. Op meerdere locaties hebben Natuurmonumenten en Landal GreenParks de afgelopen jaren bomen geplant en zich ingezet voor het verbeteren van de biodiversiteit in ons land.

Een bos voor de toekomst

Na een korte uitleg door de boswachter, gingen de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Stuk voor stuk werden de jonge boompjes – nu vooral elzen - met de hand geplant. Later komen daar nog andere soorten inheemse boompjes en struiken bij. Dan groeit hier een bos voor de toekomst. “Een plek waar planten en dieren straks een nieuw thuis kunnen vinden en waar volgende generaties van kunnen genieten”, laat boswachter Robin Peeters van Natuurmonumenten weten.

Een boom planten voor de toekomst
Geniet van de natuur op een van onze parken