Toeristische trekpleisters

Er is genoeg te beleven in Volendam en omgeving. Deze oer Hollandse regio is erg populair onder Nederlandse en buitenlandse toeristen, aan culturele diversiteit geen gebrek. Al wandelend over De Dijk hoor je onder meer Duits, Frans en Chinees om je heen! Laat je inspireren:

De Dijk in Volendam

Verse paling, poffertjes en fish & chips in overvloed op De Dijk. Een straat vol souvenirwinkeltjes en horeca waar je je laat onderdompelen in de folklore en tradities van Volendam. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag vertrekt er vanuit de VVV een wandeling langs de hightlights van Volendam. Vergeet niet de populaire foto in klederdracht te laten maken als vakantieherinnering.
Ca. 1 kilometer van het park

Volendams museum

Sinds 1977! Vragen over het ontstaan en de populariteit van Volendam worden hier beantwoord. Van Volendamse klederdracht tot authentieke schilderijen en scheepsmodellen. Laat je verrassen in dit doe-museum.
WebsiteCa. 700 meter van het park

Volendam Marken Express

De vloot van de Volendam Marken Express ligt aan de steiger in de haven van Volendam en brengt je van en naar Marken – een voormalig vissersdorp met huizen op houten palen op het (schier)eiland voor de deur van Volendam. Een ticket koop je eenvoudig online. Veel plezier!
WebsiteCa. 800 meter van het park

Edam

Edam geldt als een van de best bewaarde geheimen van Nederland. Een historisch stadje waar je je binnen een oude vesting kunt vergapen aan prachtig versierde monumenten, vaak voorzien van mooie gevelstenen. Edam gold in de veertiende en vijftiende eeuw als een van Hollands belangrijkste handelssteden. Met name de kaashandel en de scheepsbouw brachten Edam tot grote bloei. Wandel door deze mooie historische stad en bewonder de mooie oude bruggen en de schitterende doorkijkjes.
3,7 km van het park

Monnickendam

Wie Monnickendam bezoekt, treft naast de grootste jachthaven van West-Europa, een prachtige stadsgezicht met vele historische huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. De prachtige rijksmonumenten en gebouwen als de Waegh herinneren aan deze tijd. Ook de visrokerijen stammen uit die periode.
7,2 km van het park

Zaanse Schans

Molens, ambachten en musea: Zaanse Schans is een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de Zaan. Op 25 km van Volendam ontdek je de nostalgie waar elke molen, werkplaats en winkel haar eigen verhaal vertelt.
WebsiteCa. 25 kilometer van het park