Omgeving

Er is genoeg te beleven in het Drentse natuurgebied de Hondsrug. Geniet van de prachtige landschappen langs verschillende wandel- en fietsroutes of duik de geschiedenis in bij het Hunebedcentrum in Borger. Echte waaghalzen dagen zichzelf uit met schansspringen bij waterpark DX Adventurepark.

Het Sabeltandtijgerspoor

In het Hunzebos loopt het Sabeltandtijgerspoor. Een attractieve wandelroute van ongeveer 2 kilometer welke start bij Landal PUUR Exloo en slingert over heuvels uit de ijstijden. De app met virtual en augmented reality, 360 graden filmpjes en games geven de speeltoestellen in het bos een extra dimensie. Spring, klim, zwiep met de kabelbaan, balanceer op een touwbrug en neem het op tegen de sabeltandtijger. Wie is sneller?
Website

Tijdreisroute Leewal- Een wandeling door de (pre)historie

Met deze wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn maak je een tijdreis van 470.000 jaar. Je ziet indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt. Ook bij deze route is een app beschikbaar. Met 360 graden-filmpjes, animaties en opdrachten beleef je die historie van heel dichtbij.
Website

Eko-Tours

Op safari in een bosrijke omgeving in eigen land. Ga als stel, gezin of groep op een bijzondere excursie met Eko-Tours. Beleef de Drentse natuur op een nieuwe manier met een elektrische fluisterstille terreinauto.
Website

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Emmen
Zin in een avontuurlijke dag uit? Kom dan naar WILDLANDS en maak een wereldexpeditie in één dag. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef een spectaculaire race in de attractie Tweestryd; een mijn met een missie!
WebsiteCa. 12,5 km van het park

Nationaal Hunebeddeninformatiecentrum

Borger
Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet je op het spoor naar de prehistorie.
WebsiteCa. 12,6 kilometer van het park

Kabouterland Exloo

Ga mee op avontuur! Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kunnen de kinderen kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot en loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke, kleine exotische dieren. Breng een bezoekje aan de doodshoofdaapjes, neusberen, dwergotters, stokstaartjes, prairiehondjes en meer. Er zijn ook diverse speeltuinen, zowel binnen als buiten.
WebsiteCa. 3,4 km van het park

DX Adventurepark

DX Adventurepark in Gasselte is het grootste open waterpark van Nederland, aan de oever van recreatieplas 't Gasselterveld. Leer jumpen op hoog niveau op de 6 spectaculaire schansen, tot 11 meter hoog. In 120 minuten leer je van een instructeur de beginselen van het schansspringen. Trotseer de obstakels van het aquapark en lanceer van de blob. Zelfs voor daredevils is een adrenalinekick gegarandeerd!
WebsiteCa. 18,8 km van het park

De Schaapskooi in Exloo

De schaapskudde is gehuisvest in de Schaapskooi die midden in het dorp Exloo staat. Dit betekent dat de schaapsherder met z’n kudde altijd dwars door het dorp gaat: een unieke beleving en een prachtig gezicht! De gang door het dorp zet als het ware de tijd even stil. Vanaf de paasvakantie tot en met de herfstvakantie trekt de scheper met z’n kudde er dagelijks op uit. Buiten deze periode alleen in de weekenden en in de schoolvakanties dagelijks.
Website