Praktische info

Route naar het park

Landal Marker Wadden
De Aanloop 4
8242 NM Lelystad

Bel de receptie
+31 (0)651052464
Mail de receptie
markerwadden@natuurmonumenten.nl

Route-informatie

Openbaar vervoer
Je neemt de trein richting Lelystad. Stap op het station over op de bus richting Batavia Haven busnr. 3. Stap uit op de Lelybaan.

Parkeren
In de omgeving van de Bataviahaven, het vertrekpunt van de boot naar Landal Marker Wadden, zijn verschillende parkeermogelijkheden. De opstapplek is te bereiken met de auto. Je kunt hier de bagage uitladen voordat je de auto parkeert. De parkeermogelijkheden staan hiernaast op een rijtje.
VOC garage
Lelybaan 56
8242 KA Lelystad
De VOC garage is gedeeltelijk overdekt en ligt op loopafstand van het vertrekpunt van de boot. Parkeren is tegen betaling.

BataviaStad
Bataviaplein 60
8242 PN Lelystad
Het parkeerterrein van BataviaStad is een openbare niet overdekte parkeerplaats en ligt op ongeveer 1 kilometer van het vertrekpunt van de boot. Parkeren is tegen betaling.


De overtocht en het ontvangst

De boot naar Landal Marker Wadden vertrekt op jouw gereserveerde aankomstdag om 15.30 uur vanuit de Bataviahaven in Lelystad. De bootreis duurt ongeveer 45 minuten en wordt verzorgd door Natuurmonumenten. Op de dag van vertrek vertrekt de boot om 10.30 uur vanaf Marker Wadden. Het is niet mogelijk om op andere tijden en dagen te vertrekken in verband met vaste vaartijden. De kosten voor de overtocht zijn op jouw gereserveerde aankomst- en vertrekdag inbegrepen bij de huurprijs van jouw eilandhuisje.

De reserveringsbevestiging van jouw huisje is gelijk jouw ticket voor de boot. Je hoeft hiervoor geen aparte reservering te maken. Houd er rekening mee dat de genoemde tijden vaste vertrektijden zijn. Zorg ervoor dat je een half uur van tevoren in de haven aanwezig bent met je bagage. 
Het kan voorkomen dat de boot vanwege weersomstandigheden niet kan vertrekken. Je wordt hierover uiterlijk 24 uur van te voren geïnformeerd. Uiteraard worden dan ook de alternatieve mogelijkheden met je besproken.

Jouw contactpersoon op het eiland
Het beheer van Marker Wadden wordt verzorgd door Natuurmonumenten. Tijdens jouw verblijf is de Eilandwachter, een vrijwilliger van Natuurmonumenten, jouw contactpersoon. Deze persoon is 24/7 op het eiland aanwezig en zal je bij aankomst welkom heten. Ook deelt de Eilandwachter graag zijn kennis over het eilandleven met je.

Goed om te weten

Aanwezig in huisje
In de huisjes is toiletpapier, een afwasborstel en afwasmiddel aanwezig. Deze hoef je niet mee te nemen.
 
Internetmogelijkheden op het park
Er is gratis wifi beschikbaar op het gehele eiland. Houd er rekening mee dat Marker Wadden een off grid eiland is. Dit heeft invloed op het wifi signaal. 

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in de eilandhuisjes.

Stroom op het eiland
Op het eiland wekken we onze eigen zonne-energie op. We zijn niet aangesloten op het stroomnet. Gedurende jouw verblijf zou het kunnen gebeuren dat er niet genoeg stroom is voor alle apparatuur in uw huisje. Mocht dat zo zijn dan kan je bijvoorbeeld geen gebruik maken van de keuken apparatuur. Bij de eilandwachters kun je in dat geval een kooktoestel op gas verkrijgen. Houd hier rekening mee door bijvoorbeeld maaltijden in de vorm van een verspakket mee te nemen en niet enkel maaltijden die in de oven bereid moeten worden.
 
Horeca
Het Eilandpaviljoen serveert diverse frisdranken, koffie, thee, wijn en bier, daarnaast kun je hier terecht voor een koek, tosti en een kopje tomatensoep. Tussen 1 november en 31 maart is het paviljoen geopend op dagen dat de veerdienst vaart (maandag en vrijdag) tussen 10:30 en 16:00. Op de overige dagen is het paviljoen passief open. In overleg met de eilandwachters wordt er besproken hoe je gebruik kunt maken van het paviljoen. Je  kunt op deze momenten enkel een drankje nuttigen, de keuken is gesloten.

Havenwinkel
Op Marker Wadden is in het havenkantoor een kast aanwezig met de volgende noodzakelijke levensmiddelen: koffie, koffiemelk, koffiefilterzakjes, thee, koekjes, bier, wijn, frisdrank, spaghetti, spaghettisaus, soep, houdbare melk, tandenborstel, tandpasta en doucheschuim en dame hygiëne. Deze wordt 1 x per week bevoorraad en op = op. Er zijn geen verse producten te verkrijgen, zoals vlees, groente en brood.

Barbecue 
Het is niet toegestaan om te barbecueën op het eiland.
 
Postadres
Voor post wordt het volgende adres gebruikt: Kraggenburgerweg 21, 8317 RG Kraggenburg.