MDN ferry
Een nieuw stukje Nederland
In het Markermeer is een nieuw stukje Nederland ontstaan, Marker Wadden. Vijf eilanden, te zien vanaf de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, zijn er gecreëerd. En bieden een plek voor talloze vis- en vogelsoorten.
MDN Overview
Project Marker Wadden
Marker Wadden is een uniek project van Natuurmonumenten om de natuur in het Markermeer te herstellen. En als jarenlange trotse partner van Natuurmonumenten verhuren wij de eilandhuisjes op het eiland. De volledige opbrengst van de verhuur van deze huisjes wordt door ons teruggegeven aan Natuurmonumenten. Zodat de natuur en het onderzoek in dit gebied verder ontwikkeld kunnen worden. Groen is namelijk goed voor je en daarom zijn wij graag goed voor groen.
MDN 4-5B2
Wist je dat…
  • Het hout waarmee de eilandhuisjes zijn gebouwd uit eigen bossen van Natuurmonumenten komt?
  • De eilandhuisjes zijn gebouwd op het vasteland en daarna verscheept naar Marker Wadden? Zo werd de natuur ter plekke zo min mogelijk verstoord.
  • De eilandhuisjes duurzaam zijn ingericht door IKEA? Denk hierbij aan energiezuinige apparatuur en verlichting, waterbesparende kranen en producten van natuurlijke en gerecyclede materialen.
  • De bebouwing op het Haveneiland uiteindelijk niet meer dan 0.1% van de totale oppervlakte van de eilandengroep bedraagt?
 
MDN Ferry
Landal en Natuurmonumenten
Landal Marker Wadden is niet onze eerste samenwerking met onze Nederlandse partner Natuurmonumenten. Al sinds 2005 zijn we trotse partners. Samen plantten we eerder al duizenden bomen om nieuwe bossen aan te leggen. Dit jaar creëerden we op onze parken in totaal 35.000 m2 aan bloemenweides om de biodiversiteit te helpen herstellen. Daarnaast zijn we hoofdsponsor van het OERRR-kinderprogramma van Natuurmonumenten.