Omgeving

Vanaf Landal Marina Lipno kun je gemakkelijk Zuid-Bohemen verkennen, met de fiets of te voet. Met zijn tweetjes of met het hele gezin. Ons park leent zich bij uitstek voor een bezoek aan diverse bezienswaardigheden en attracties. Neem een kijkje bij de vele burchten en kastelen of roetsj van de rodelbaan!

Boomkroonpad Lipno

Lipno nad Vltavou
Langs de 625 meter lange weg staan informatieborden en aan het eind van de route wacht jouw beloning: een uitkijktoren van 40 meter hoog. Vanuit daar kijk je uit over het prachtige landschap van het nationaal park. De terugweg kun je lopen, maar je kunt ook de 52 meter lange glijbaan gebruiken. Doordat het boomkroonpad niet zo’n hele steile klim is, is het pad ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens. Het pad is het hele jaar geopend.
WebsiteCa. 2,2 kilometer van het park

Rondvaarten op het stuwmeer Lipno

Lipno nad Vltavou
Van mei t/m oktober worden op het Lipno stuwmeer rondvaarten met een boot georganiseerd. Met de rondvaartboot Adalbert Stifte kun je een mooie rondvaart doen of hem gebruiken als vervoersmiddel tussen verschillende aanlegplaatsen.
WebsiteCa. 1 kilometer van het park

Cesky Krumlov

Český Krumlov
Dit is een van de mooiste steden in de Tsjechische Republiek. Ontdek de middeleeuwse stad met haar historische kasteel die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. 
WebsiteCa. 32 kilometer van het park

Lipno Slideland

Lipno nad Vltavou
Zin in avontuur? Maak dan eens een spannende rit op de Alpine Coaster (hele jaar geopend) of de zomerrodelbaan! Door de veiligheidsgordels van de Alpine Coaster en de automatische remmen is er meer veiligheid voor kinderen. De zomerrodelbaan van 1 km lang is daarentegen populair bij de echte snelheidsduivels. Er is een lift die je naar het startpunt van de banen brengt.
WebsiteCa. 650 meter van het park

Burcht Rožmberk

Rožmberk nad Vltavou
De burcht Rožmberk uit de 13e eeuw is genoemd naar de vijfbladerige roos die zijn stichter Petr Vok in zijn geslachtswapen had. De Duitse naam Rosenberg kreeg de Tsjechische benaming Rožmberk gekregen. 
WebsiteCa. 20,5 kilometer van het park

Touwbaan van Lipno

Lipno nad Vltavou
De touwbaan is echt een uniek, avontuurlijk uitstapje; vanaf de baan heb je prachtig uitzicht op het Lipnomeer; dit mag je echt niet missen! Je kunt kiezen uit vijf parcoursen van verschillende moeilijkheidsgraden; daarnaast kun je ook nog over de Flying Fox, die over het water is aangelegd. Voor de kinderen is er een kinderparcours met hindernissen en een grote trampoline.
Ca. 2,5 kilometer van het park

Meer tips