Omgeving

In Saar/Hunsrück zijn nog veel sporen van de Romeinen en Kelten te zien. Stap op de fiets en ga cultuur snuiven in Trier, de oudste stad van Duitsland. Ook Saarburg is historisch mooi met kastelen en de beroemde waterval. Of maak een uitstapje naar het nabijgelegen Luxemburg. Er is zoveel te ontdekken.

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Hunsrück-Hochwald
Ontdek wat Europa’s grootste Nationaal Park te bieden heeft. 
WebsiteCa. 30 kilometer van het park

Romeinse Stad Trier

Trier
Ontdek de geschiedenis van Trier en verdiep je in de kunst, de mensen en hun avonturen. De meeste roem kreeg Trier door de eeuwenlange residentie van aartsbisschoppen en keurvorsten.
WebsiteCa. 26,5 kilometer van het park

Vliegtuigtentoonstelling

Hermeskeil
In vier hallen ontdek je de technologie van de luchtvaart en vind je meer dan 40 vliegtuigen. Het hoogtepunt: een café voor bezoekers in een Concorde!
 
WebsiteCa. 19,5 kilometer van het park

Edelstenen- en juwelenstad

Idar-Oberstein
Deze stad is wereldwijd bekend om zijn sieraden- en edelsteenindustrie, welke in 1997 al 500 jaar bestond.
WebsiteCa. 50,5 kilometer van het park

Gondwa - het Prehistorium

Schiffweiler
Dit is een belevenis museum. Het gaat er hier allemaal om de geschiedenis van het leven op aarde aan een breed publiek te laten zien. Naast een visuele overvloed die is verrijkt met levensechte bewegende gigantische insecten, amfibieën en dinosaurussen, nabootsende geuren en geluiden geven je het gevoel dat je midden in een landschap staat dat al miljoenen jaren niet meer bestaat.
WebsiteCa. 65 kilometer van het park