Omgeving

Bij een verblijf op Landal Elfstedenhart, verblijf je in het hart van Friesland. Het park ligt aan de historische Elfstedentochtroute, tussen Harlingen en Bolsward. Deze route kun je (deels) wandelen, varen of fietsen. En wie weet, kun je er zelfs op schaatsen. Huur een sup op het park en ontspan in deze waterrijke omgeving. Wandel en fiets zo het Friese landschap in en loop langs charmante boerderijtjes en haal de lekkerste streekproducten. Laat je verwonderen door weidse vergezichten en door statige, traditionele grachtenpanden. Bezoek een van de dorpjes of steden in de buurt met rijke historie. Je kunt alle kanten op in Friesland!

Het oudste planetarium ter wereld in Franeker

In de historische binnenstad van Franeker vind je veel monumenten zoals het oude stadhuis, de Martinikerk en het Martenahuis. Huur een boot en ervaar deze indrukwekkende stad vanaf het water. Daarnaast bevindt zich aan het plafond van een statig grachtenpand een planetarium uit 1774, een nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel. Dit planetarium is gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga. Het model van de zon met 6 planeten die erom heen draaien werkt nog steeds! Tijdens je bezoek aan deze bijzondere kamer wordt er meer verteld door een gids. De rest van het museum kun je zelf verder ontdekken. In de filmzaal kun je documentaires kijken en ontdekken hoe de historische woonkamer van Eise Eisinga eruit zag.
WebsiteCa. 14 kilometer van het park

Zeehavenstad Harlingen

Harlingen, de poort tussen de Wadden en het Friese vasteland, is het ontdekken waard! Op zoek naar stad, natuur, cultuur of strand? Hier hoef je niet te kiezen. Ontdek ruim 600 monumenten uit het verleden historische binnenstad van Harlingen. Laat je verwonderen door prachtige pakhuizen, wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes.
WebsiteCa. 14 kilometer van het park

Het Friese museumdorp Allingawier

Goed verborgen in het Friese landschap vind je het schilderachtige, Friese dorpje Allingawier. Het is hier alsof de tijd heeft stilgestaan. In dit openluchtmuseum zie en beleef je hoe de Friezen 100 jaar geleden leefden en werkten. Maak kennis met de Friezen en hun geschiedenis: interessant voor jong én oud! Geluiden, geuren, smaken en beelden nemen je mee naar vroeger.
WebsiteCa. 11 kilometer van het park

Sneek, watersportstad van Friesland

Centraal gelegen in het Friese merengebied: Sneek is de watersportstad van Friesland. Als watersportliefhebber ben je hier aan het juiste adres! Al eens gewaterskied? Dit is je kans! Sneek heeft een speciale waterskibaan, waar je het kunt leren. Vliegen over het water? Op het Sneekermeer kun je flyboarden, een supergave ervaring. Ook voor cultuur en gezellige eettentjes is Sneek een bezoek waard. Tip: ontdek de omgeving van Sneek met een milieuvriendelijke e-chopper. Daarnaast zijn er veel wandelroutes beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een kunstroute. Of doe een augmented reality tour en geef je wandeling door Sneek extra dimensie!
WebsiteCa. 18 kilometer van het park

Leeuwarden, de hoofdstad van honderd namen

Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde: Leeuwarden wordt ook wel de hoofdstad van 100 namen genoemd. Het centrum is het best bewaarde geheim van Nederland. Met zijn grachten, herenhuizen, monumenten en musea wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd. Altijd al eens naar Pisa in Italië willen gaan? Niet nodig, in Leeuwarden hebben we een toren die nog schever staat dan de toren van Pisa! Niet voor niets is Leeuwarden in 2018 bekroond tot culturele hoofdstad van Europa. Ook ga je hier heerlijk uit eten in een van de gezellige eettentjes en shoppen in de vele boetiekjes. Ja, als je naar Friesland gaat, mag je Leeuwarden eigenlijk niet overslaan.
WebsiteCa. 29 kilometer van het park

Wadlopen, een unieke ervaring

Een ervaring die zeker niet mag ontbreken aan je bucketlist: wadlopen. Wandelend over de bodem van de zee, geniet je pas echt van een overdonderende stilte. Ontdek tijdens deze wandeling waarom de Waddenzee Unesco erfgoed is. Lekker uitwaaien aan de Waddenzee! Wadloopcentrum Fryslân organiseert wadlopen, zodat je hier kennis mee kunt maken. Loop lekker mee, samen door de zee.
Website