We bieden onze medewerkers een duurzame autoleaseregeling

1 april 2015

Ons einddoel is 100% elektrisch vervoer. Maar voordat het zover is, kunnen we ook al veel doen.

Kleine auto + een grotere voor op vakantie
We bieden bijvoorbeeld een 'vakantie-auto' aan: een grotere auto om mee op vakantie te gaan. Zo kiezen mensen eerder voor een kleinere auto voor de rest van het jaar.

Privé een auto leasen

Medewerkers kunnen ook privé een auto leasen bij onze leasemaatschappij. Hierbij geven we ze de keuze uit drie energiezuinige auto's.

Business-card voor treinreizen

Al onze medewerkers, ook onze leaserijders, krijgen een business-card voor de trein, zodat ze toch zoveel mogelijk de auto laten staan.

Klik op onderstaande infographic voor een uitvergroting.

Geen CO2-uitstoot door vervoer
WAT
Ook voor ons vervoer willen we straks geen CO2 meer uitstoten
We stappen over op elektrische lease-auto's. Vóór 2030 willen we op 100% zitten. Ook proberen we mínder te rijden en vervoeren. 

Verder kiezen we minder vaak voor het vliegtuig. Voor 2030 willen we de helft minder vliegkilometers maken. En de CO2-uitstoot van de overige helft compenseren we.
WAAROM
We voelen ons verantwoordelijk voor de toekomst van de aarde
Als we voor ons vervoer fossiele brandstoffen (benzine, diesel, gas, kerosine) gebruiken, komt er CO2-gas vrij in de lucht. 

Die CO2-uitstoot veroorzaakt klimaatverandering, en daarmee de stijging van de zeespiegel. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen voor ons aandeel hierin.