Alle Nederlandse parken van Landal GreenParks opnieuw Green Key gecertificeerd

24 februari 2020

Landal GreenParks heeft tijdens het jaarlijkse Green Key evenement opnieuw Green Key-certificaten in ontvangst mogen nemen voor alle vakantieparken in Nederland.

Landal GreenParks heeft tijdens het jaarlijkse Green Key evenement, dat donderdag jl. plaatsvond in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, opnieuw Green Key-certificaten in ontvangst mogen nemen voor alle vakantieparken in Nederland. NBTC-directeur Jos Vranken reikte de certificaten uit en sprak over de duurzame toekomst van toerisme en recreatie in ons land. Ook de buitenlandse parken van Landal GreenParks hebben het duurzaamheidscertificaat behaald. Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, behaalde het duurzaamheidscertificaat van het niveau ‘Goud’.

Wat is Green Key?
Green Key is hét internationale keurmerk voor kwaliteit en duurzaam ondernemen in de sector van accommodaties en gastvrijheid. In ons land worden de certificaten uitgegeven door de Stichting KVMK. Ondernemers moeten jaarlijks aan de criteria voldoen om het Green Key-certificaat te blijven behouden. Voor het derde achtereenvolgende jaar ontvangen alle Nederlandse parken van de vakantieaanbieder dit felbegeerde certificaat. Landal GreenParks was bovendien voor de Internationale Green Key-organisatie de eerste onderneming die vakantieparken in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, België, Denemarken certificeerde, waar Landal ook al haar parken reeds gecertificeerd heeft.

Combinatie duurzaamheid en gastbeleving
“We zijn verheugd om te zien dat de voortdurende inspanningen van onze parken op duurzaamheids-gebied opnieuw een Green Key-certificaat waardig zijn. Dat is een bewijs dat we doen wat we beloven. Ons duurzaamheidsbeleid is erop gericht om onvergetelijke vakanties te bieden met een positieve impact op natuur, de regio, mensen en klimaat. We liggen goed op koers om onze doelstelling te behalen om in 2030 volledig klimaatneutraal te opereren,” aldus Jeroen Mol, operationeel directeur van Landal GreenParks.

Ontdek wat groen kan doen
Green Key-certificering van de ruim 90 vakantieparken is slechts één van de onderdelen in het duurzaamheidsprogramma van Landal GreenParks. Meer informatie over wat Landal doet op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen, is te vinden op: www.landal.nl/duurzaamheid

We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.