Het echte Friesland

Laat je verrassen door de omgeving van Landal Waterpark De Alde Feanen. Hier word je omringd door water en mooie natuur. Geniet van de natuur in Nationaal Park Alde Feanen, de Beetsterzwaag óf het Drents-Friese Wold. Met de kinderen is er ook genoeg te doen. Ga een dagje naar het ‘Kameleondorp’ in Terherne of bezoek de waterrijke dierenwereld van Aquazoo. Aan cultuur en historie is er in deze streek ook geen gebrek. Er valt genoeg te beleven in en rond de talrijke historische stadjes, dorpjes en wateren die de regio rijk is.
    • Prachtige ligging aan Nationaal Park De Alde Feanen en in het achterland de bossen van Beetsterzwaag
    • In het hart van Friesland, tussen Leeuwarden en Drachten
    • Authentieke, historische dorpjes en steden als Sneek, Eernewoude en Leeuwarden op een steenworp afstand
Prijzen en beschikbaarheid
Landal Waterpark De Alde Feanen
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum
Ontdek de natuurrijke omgeving
Het Nationaal Park De Alde Feanen is het best varend te verkennen maar er zijn ook goede wandelmogelijkheden. Tijdens een fietstocht fiets je langs het water, door het bos en langs weilanden. Je hoort vogels fluiten en ziet bootjes voorbij varen. Misschien spot je zelfs een zeearend! Als je van bos houdt, maak je een mooie wandeling maken door het Drents-Friese Wold. Het gebied ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Trek je stevige schoenen aan en ga eropuit!
Een dagje Leeuwarden
Op minder dan een halfuur rijden vind je Leeuwarden. Geniet van een dagje winkelen in de hoofdstad van de provincie. Het centrum is het best bewaarde geheim van Nederland. Met zijn grachten, herenhuizen, monumenten en musea wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd. Altijd al eens naar Pisa in Italië willen gaan? Niet nodig, in Leeuwarden hebben ze een toren die nog schever staat dan de toren van Pisa!
Kameleondorp Terherne
Heb je zin in avontuur? Ontdek de wereld van Hielke en Sietse, uit de boekenreeks ‘Kameleon’. Help mee om de code te kraken in de boerderij, ga mee met de rondvaart en zet voet aan wal op Avontureneiland. Betreed daar spannende paden door de bomen, over het water en door de moerassen.
Onze accommodaties
Download de Landal-app: handig vóór en tijdens je vakantie
  • Vind alles wat er te doen is op het park én in de omgeving
  • Maak een reservering en bekijk de actuele openingsdagen en -tijden van de restaurants en andere faciliteiten
  • Eenmaal aangekomen op het park, navigeert de app je zo naar de geboekte accommodatie toe