Wandelen en fietsen

Of het nu is om de prachtige bossen te verkennen, de indrukwekkende riviervalleien af te dwalen of de natuurgebieden te doorkruisen: Northamptonshire is de ideale omgeving om op de tweewieler te springen of de benen eens goed aan het werk te zetten. Door het gevarieerde landschap en het netwerk van honderden paden (voor alle  leeftijden en niveaus) ben je hier als ‘ontdekkingsreiziger’ wel even mee zoet. 

Een paar routes uitgelicht

Fineshade Wood – talloze, prachtige routes dwars het bos, die je bijvoorbeeld per mountainbike kunt gaan verkennen.

Fotheringhay Castle Loop – een route die door het prachtige en gevarieerde landschap net ten westen van Peterborough loopt. Met genoeg unieke plekjes voor stops om te genieten van het uitzicht over de waterpartijen, Fotheringhay Castle en Peterborough.

Peterborough's Green Wheel – een netwerk van routes in en rond de stad, langs bekende highlights als Ferry Meadows Country Park en de kathedraal van Peterborough.
 

Waterplezier op rivier de Nene

Ga per kano, kajak of waterfiets de rivier de Nene op, voor een tochtje dwars door de natuur. Wie het iets rustiger aan wil doen, kan hier ook een roeiboot huren. 

Golf

Van een gezinsvriendelijke pitch en putt, een potje midgetgolf op een themapark tot een ontspannen rondje met panoramisch uitzicht: in Northamptonshire kan het allemaal. Op 20 minuten van het park ligt Orton Meadows Golf met een uitdagende green, een informele sfeer en een fijne pitch & putt-baan. Ietsje verderop ligt Rutland Water Golf Course, een 18 holes-baan met adembenemend uitzicht op Rutland Reservoir en de glooiende greens.

Avontuur voor jonge gasten

Kinderen hoeven zich op Landal Rockingham Forest niet te vervelen. Ravotten in de parkspeeltuin, dieren spotten in het bos, een nieuwe activiteit proberen in de omgeving of een bezoekje brengen aan een van de attractie- en dierenparken in de buurt: er is altijd wel wat te beleven. 

Op ontdekkingstocht door Fineshade Wood

Van het ontdekken van sculpturen tot het slenteren over prachtige paden: Fineshade Wood biedt een veelzijdig dagje uit. Geniet van de mix van wandel- en fietspaden (fietsen ter plaatse te huur), een geheime oase vol wilde dieren in het bos, of laat de kleintjes zichzelf uitleven in de speeltuin.