Omgeving

Laat je verrassen door het Drentse landschap. Samen of met het hele gezin eropuit en genieten van de natuur. Ga mee met de huifkartocht of maak een leuk uitstapje. Bekijk een voorstelling in het Shakespeare Theater, bezoek het Gevangenismuseum of Geopark de Hondsrug.

UNESCO WERELDERFGOED - KOLONIËN VAN WELDADIGHEID

Zeven Koloniën van Weldadigheid. Wat zijn de Koloniën van Weldadigheid precies? Het zijn zeven landschappen in Nederland en België die gevormd werden tijdens een utopisch sociaal experiment van armoedebestrijding uit het begin van de 19de eeuw. Aan de grondslag lag de idee dat armen uit de stad een nieuw leven konden opbouwen op het platteland. Door als landbouwer hard te werken zouden deze mensen op termijn in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Vanuit het park is het mogelijk om 5 kolonies te bezoeken, voor meer informatie kan je terecht in verschillende bezoekerscentra waar dit verhaal verteld wordt.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Appelscha
Eén van de grootste natuurgebieden van Nederland.
WebsiteCa. 8 kilometer van het park

Attractiepark Duinen-Zathe

Appelscha
Attractiepark Duinen Zathe voor een onvergetelijke dag in het meest bekende pretpark van Noord Nederland.
WebsiteCa. 10 kilometer van het park

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Emmen
Zin in een avontuurlijke dag uit? Kom dan naar WILDLANDS en maak een wereldexpeditie in één dag. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef een spectaculaire race in de nieuwe attractie Tweestryd; een mijn met een missie!
WebsiteCa. 53 kilometer van het park

Shakespeare Theater

Diever
Geniet van voorstellingen in het buitentheater.
WebsiteCa. 9 kilometer van het park

Geopark de Hondsrug

Borger
Geopark de Hondsrug vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe.
WebsiteCa. 54,5 kilometer van het park