Mountainbiken in de omgeving

Houd je van een actieve mountainbiketocht? Hier vind je alle informatie en drie verschillende routes door Hochwald. Vanuit het Nationaal Park neem je de Regio Radler terug naar het park. Ervaren fietsers fietsen terug via het Ruwer-Hochwald fietspad. Verken de omgeving op de mountainbike!

Begeleide mountainbiketochten

Ontdek samen met onze ervaren berggids het prachtige landschap van Hochwald. Meerdere keren per week biedt Landal Hochwald mountainbiketochten onder begeleiding aan op verschillende moeilijkheidsniveaus. Als je je eigen fiets thuis hebt gelaten, kun je een mountainbike huren bij de receptie van het park.
Mountainbiketochten

Mountainbiketochten

Rösterkopf und Riveristalsperre – gemakkelijk
Deze route leidt je door de bossen van Hochwald, over de uitgestrekte weiden en velden naar het Riveristalsperre. Hier kun je een stop maken om van het prachtige uitzicht te genieten. De route eindigt in Waldrach, een klein wijndorp in het Ruwerdal. Bekijk deze route hier.

Familietocht door het Ruwerdal
Met deze route rijd je langs het Schillinger meer en het blotevoetenpad naar de rotsen van Fleschfelsen. Vanaf daar gaat volg je de Ruwer-Hochwald fietsroute. En daal je door het Ruwerdal af naar naar Kasel. Achter Kasel vind je aan de rechterzijde de Karlsmühle. Hier kunt je een stop maken, zodat je kids zich even kunnen uitleven in de grote speeltuin. Je rust even uit onder de oude kastanjeboom. Bekijk deze route hier.
Teufelskoft en Hohe Wurzel – zwaar
Voor ervaren mountainbikers! Deze route bevat veel hellingen en leidt u door de weidse velden van Hochwald en door het Wadrilldal. Van daaruit is het klimmen naar Hohe Wurzel en vervolgens daalt u af naar het Ruwerdal. De route eindigt in wijndorp Ruwer, waar u bijkomt met een goed glas wijn. Gaat u de uitdaging aan? Bekijk deze route hier

Vliegtuigtentoonstelling Hermeskeil – familietocht
Deze route start op het park. Volg het fietspad door het bosgebied Hochwald naar Reinsfeld. Vanaf hier leidt het fietspad u door de weidse velden naar Hermeskeil. De route vervolgt over een onverhard pad naar de vliegtuigtentoonstelling. Deze tentoonstelling is zeker een bezoekje waard tijdens uw fietstocht. Om terug te komen op het park kunt u gebruik maken van de Regio Radler, die vanaf het station van Hermeskeil naar het vakantiepark rijdt. Bekijk deze route hier.