Fietsen in Jutland

Breng de dag door in de frisse buitenlucht en maak samen of met het gezin
een heerlijke fietstocht door de ongerepte natuur van Jutland. Vergeet niet de charmante stadjes te ontdekken. Er is zo veel te zien! Wij hebben de volgende fietstochten voor u verzameld:

Fietsroutes

Noord-Jutland
In Noord-Jutland ontdekt u de Ancient Road Hævejen’t fietsroute. Deze route gaat door het puntje van Denemarken, van Jyske Ås naar Frederikshavn. Het noorden van Jutland is ideaal om te fietsen. Deze regio heeft geen zware beklimmingen, maar heeft veel goede fietspaden. Het is ver van het drukke verkeer en heeft veel bezienswaardigheden onderweg.

In het noorden van Denemarken vindt u ook vier officiële MTB banen van verschillende niveaus, alle gelegen in het aantrekkelijke en typische platteland van Noord-Jutland. Daarnaast zijn er verschillende fietsroutes die perfect zijn voor langere tripjes op uw mountainbike.

West-Jutland
In 2013 is er een 15 km nieuwe fietsroute aangelegd in West-Jutland. Deze route loopt van Bork Havn naar Skjern Å. U fietst door een prachtig en gevarieerd landschap van de fjord. Stop tussendoor bij de toren waar u vogels kunt spotten, met een mooi uitzicht over de fjord. 

Ga in het westen van Jutland ook het avontuur aan op de mountainbike routes. De routes rond het Slettestrand en Blåbjerg/Varde zijn één van de beste in heel Denemarken. Geniet van de spannende routes langs de kust.

Oost-Jutland
Ebeltoft is een prachtig gebied voor fietsroutes met of zonder gids. Bij de Ebeltoft/Mols Tourist Office vindt u meer informatie over de Ebeltoft fietsroutes. Vlak bij Ebeltoft is er ook een 13 km lange mountainbike route in Sdr. Plantage.

Verken op de fiets de Culturele Hoofdstad van Europa 2017: Aarhus. Volg de Must See Tour en fiets niet alleen door het centrum van de stad, maar ook door het eikenbos en langs de zee in het zuiden van Aarhus. Met de Urban Tour fietst u langs de favoriete plekjes van Aarhus zoals leuke koffietentjes, oude warenhuizen en nog veel meer.