Duurzaam vakantiepark in de Ardennen

Op vakantiepark Village l’Eau d’Heure zijn alle bungalows al vanaf de realisatie volledig elektrisch. Dat betekent dat ze 100% gasvrij zijn! En sinds september 2022 is gestart met het plaatsen van 10 zonnepanelen per accommodatie. De zonnepanelen wekken tussen de 30 en 50 procent van de stroombehoefte op. In de bungalows met een hoog verbruik worden tevens warmtepompen geïnstalleerd.

Duurzaamheid staat op dit vakantiepark in de Ardennen hoog in het vaandel en dat gaat verder dan de installatie van zonnepanelen en warmtepompen. Park manager Floris van Veen legt dit uit: “Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van plannen voor ons park. Zo hebben wij vorig jaar alle vier- en zespersoons comfort bungalows voorzien van nieuw woonkamer meubilair. Daarbij hebben we gekozen voor een leverancier dicht bij huis. Dat scheelt transportkosten en zo sparen we het milieu.”

Duurzame initiatieven op het park
De toekomst

Floris: “We kijken vooruit en testen welke verduurzamingen we nog meer kunnen doorvoeren. Zo testen we de besparingen bij het installeren van warmtepompen en ook het gemakkelijker kunnen scheiden van afval in de bungalows staat op de planning. We hebben daarnaast de ambitie om oplaadpunten voor elektrische auto’s aan te leggen, verspreid over het park. Idealiter gaan we in de toekomst volledig in onze eigen stroom voorzien. En ook de enorme berg plastic afval die we produceren, voor bijvoorbeeld het verpakken van het bedlinnen... daar kunnen we nog stappen in zetten richting een duurzame oplossing.”

Jouw vakantie op Village l'Eau d'Heure