Hoe we warmte uit de kou kunnen halen
Om de ingrediënten vers te houden in het restaurant, maken we gebruik van koelruimtes. Tegelijkertijd is het zwemwater van het zwembad heerlijk warm! Een koude opslagplaats die zorgt voor een warm zwembad? Jazeker! Op Landal Winterberg maken we duurzaam gebruik van restwarmte.
Duurzaam gebruik van restwarmte

Op Landal Winterberg wordt het water in het overdekte zwembad uitsluitend verwarmd met de restwarmte van de koelruimtes. Op deze manier kunnen we de energiekosten voor het verwarmen van het water verminderen. Philip Loss, Assistent Manager Vastgoed bij Landal Winterberg, legt uit hoe het zwembadwater wordt verwarmd: "De koelruimtes produceren veel warmte tijdens het koelproces. Bij ons wordt deze warmte niet naar buiten afgevoerd, maar gebruikt om het zwembadwater te verwarmen. Dit gebeurt met behulp van een warmtepomp. Zo hebben we een duurzame cyclus gecreëerd."

Waterzuivering met UV-lampen

Veel zwemplezier in schoon water - dat is ons doel! Bij Landal Winterberg zorgen we, onder andere door het gebruik van UV-lampen, dagelijks voor een schoon en veilig zwembad. Kort na sluitingstijd van het zwembad, wanneer de laatste gast vertrokken is en het licht in het zwembad uitgaat... gaan de UV-lampen aan! Het zwembadwater wordt gereinigd met behulp van UV-straling om bacteriën, algen en micro-organismen te verwijderen. Een slimme uitvinding die 's nachts werkt, wanneer er niemand in het zwembad is. Op deze manier kunnen we extra energie besparen en ons inzetten voor een groenere, schonere toekomst. Ook waterbesparende toiletten en energiebesparingen door attracties uit te schakelen wanneer er niemand in het zwembad is, dragen hieraan bij.

Ontdek het zelf op Landal Winterberg