Zwembad

Onze zwembaden en subtropische zwemparadijzen zijn weer open! Ook onze glijbanen en wildwaterbanen zijn weer open voor nog meer waterpret.  Alleen het bubbelbad is nog gesloten, dit i.v.m. de 1.5 meter afstand. Pak snel je zwemkleding uit de kast en bekijk vooraf in de Landal-app of het nodig is om te reserveren. Ook vind je hier informatie over de openingstijden van onze zwembaden. Vanaf 25 september is het niet meer nodig om te reserveren voor het zwembad. Je hebt ook geen Corona check-app/ QR-code nodig als je wilt gaan zwemmen. Onze subtropische zwemparadijzen zijn momenteel alleen geopend voor bungalowgasten en nog niet voor dagrecreatie.

Ook zo'n zin om te zwemmen? Zo werkt het.

  • Om ervoor te zorgen dat we ook in het zwembad 1,5m afstand van elkaar kunnen houden, hanteren we een maximum aantal gasten tegelijk in het zwembad. We werken hiervoor met tijdsblokken. Zo heb je de ruimte om ontspannen te zwemmen. Er geldt een maximum van 1 gast per 5 m2. 
  • Reserveer een tijdsblok via de Landal-app* (op sommige parken bij de receptie). Als gevolg van de maatregelen kan er een beperking zijn in hoe vaak je gebruik kunt maken van het zwembad. Zo geven we al onze gasten de gelegenheid om van het zwembad gebruik te maken.

  • Je kunt het beste alvast even je zwemkleding aandoen in jouw accommodatie. Trek daar makkelijke kleding over aan: klaar om te gaan! Dan hoef je bij het zwembad alleen nog even de kleding over je zwemkleding uit te doen. Je kunt gebruikmaken van onze pashokjes.
  • Neem een tas mee waar je jouw kleding en schoenen in kunt bewaren tijdens het zwemmen.
  • Om te zorgen dat het niet te druk wordt bij de in- en uitgang, willen we je vragen om niet te vroeg te komen. Kom max. 5 minuten voor het tijdsblok dat je hebt gereserveerd.  
  • Was eerst je handen bij binnenkomst van het zwembad.
  • Deuren en hekjes zetten we open, zodat je zo min mogelijk hoeft aan te raken.
  • Veel zwemplezier!

Tijdens het zwemmen

Het is fijn als we weer kunnen samen kunnen zwemmen. Zorg wel voor je eigen veiligheid en die van de ander en houd 1.5 meter afstand. In en om het zwembad, in de gangen en bij de lockers. We helpen je graag herinneren met markeringen en looproutes.  

In en om het zwembad vragen we je om zelf meegebracht eten en drinken niet te consumeren. De tijd hoef je niet in de gaten te houden, na afloop van het tijdsblok geeft een medewerker je een seintje. Zo kun je onbezorgd genieten, zonder dat je met de tijd bezig bent.  Na afloop kun je weer gebruikmaken van de douches in het zwembad.
Het kan zijn dat er in het zwembad zwemlessen worden gegeven. In ieder zwembad is er een medewerker aanwezig die toezicht houdt op de geldende coronamaatregelen. Zo kun je ontspannen genieten. Als gasten zich niet aan de maatregelen houden, worden zij hierop aangesproken. Bij calamiteiten volgen we de richtlijnen van het Rode Kruis.

Richtlijnen Rode Kruis

Zwemmen met kinderen

Samen met kinderen zwemmen? Leuk! Houd er rekening mee dat maximaal 1 volwassene bij het kind in het kinderbad aanwezig mag zijn voor begeleiding. Zorg ervoor dat je altijd op 1,5 meter afstand van de andere volwassenen blijft.

Roetsjen van de glijbaan

De glijbanen zijn geopend! Om je te helpen 1,5m afstand te houden, worden er markeringen aangebracht rondom de glijbanen en op de trappen. We werken met een stoplichtsysteem bij grote glijbanen zodat het nooit te druk wordt op de trappen naar boven. Waterglijbanen zullen geopend zijn met toezicht zolang de 1,5m afstand kan worden gerealiseerd tussen alle gasten en de medewerkers. Kleine glijbanen zijn altijd open.