Omgeving

Het park grenst aan het grootste stuwmeer van Engeland. Vanuit het park heb je een panoramisch uitzicht. Wandel of fiets rond het meer over de paden van Lakeside Way, spot dieren in het Forest Park en bewonder in de avond de sterrenhemel bij Kielder Observatory. Je komt helemaal tot rust.

Kielder Water and Forest Park

Bezoek het Nationale Park Kielder Water and Forest voor actie en ontspanning. Hier ligt het grootste kunstmatige meer van Noord-Europa en het grootste bos van Engeland.
WebsiteCa. 9 kilometer van het park

Kielder Observatory

Ontdek een nieuwe wereld en verken het zonnestelsel. De hemel boven Kielder behoort tot de donkerste luchten van de wereld en heeft een officiële 'Dark Sky' status. Als je geluk hebt kan je zelfs het noorderlicht zien. Reserveren is aanbevolen.
WebsiteCa. 9,5 kilometer van het park

Kielder Castle

Vroeger het jachtverblijf van de graaf van Northumberland. Tegenwoordig heeft het kasteel een verscheidenheid aan tentoonstellingen en vormt het ook het startpunt van de fietspaden van Kielder Water and Forest Park.
WebsiteCa. 9 kilometer van het park

Mountainbikepaden op Kielder Mountain

Ontdek een uitgebreid netwerk van mountainbikepaden voor elk niveau, van blauw tot zwart. Steek de grens over naar Schotland en ontdek welke uitdagingen u aan kunt!
WebsiteCa. 9 kilometer van het park

Kielder Sculpture Trail

Rond met meer staan talrijke kunstwerken en sculpturen die de harmonie met de natuur weergeven. Lukt het u om ze alle 26 te vinden? Stap in het beroemde reusachtige hoofd of kom alles te weten over het verhaal van Freya en Robin.
WebsiteCa. 9 kilometer van het park