Wandelen en fietsen

Zin om de natuur te ontdekken? Een lange fietstocht door de bossen, omringd door het groen van naaldbomen en even later uitkijkend op een zandvlakte? Of een heerlijke wandeling naar een dorpje in de buurt voor een kop koffie met gebak... er zijn volop mogelijkheden!

Wandelen

Op en rondom de Veluwe vind je de mooiste wandelroutes. Deze routes zijn door Staatsbosbeheer op een rijtje gezet en laten de mooiste plekjes van de Veluwe zien. Een aantal van deze routes zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en honden. Kom langs bij onze receptie, waar we diverse routes voor jou beschikbaar hebben.

Meer over de wandelroutes

Wild spotten

De Veluwe is dé plek om wild te spotten. Dit kan heel goed bij de wildobservatiespot op de Elsberg. Hier kun je de Big Five van de Veluwe spotten. Hou je rustig op de achtergrond, maak niet te veel lawaai, draag niet te opvallende kleding en laat je inspireren door wat deze plek jou biedt. De dieren zullen vanzelf tevoorschijn komen.

Meer over wild spotten

Fietsen en mountainbiken

De Veluwe biedt een heel netwerk aan fietsroutes. Deze routes geven je de mooiste parels van de Veluwe en je kunt altijd een pauze nemen. Langs de route zijn bankjes waar je kunt uitrusten of wat eten en drinken kunt. Ook zijn er mooie mountainbikeroutes op de Veluwe. In 2019 worden er veel nieuwe mountainbikeroutes aangelegd. 
Routes

Fietsverhuur

Ontdek de omgeving van ons park op één van onze fietsen. Eén met zeven versnellingen, een E-bike of een mountainbike bijvoorbeeld. Er is voor iedereen een passende fiets en reserveren gaat heel eenvoudig online. Ook is er een ruim assortiment kinderfietsen en accessoires aanwezig op ons park.
Reserveer een fiets

VeloPlus bike

Op het park bieden wij sinds een tijdje de VeloPlus bike aan. Door deze speciale fiets is het mogelijk voor rolstoelgebonden gasten om met een begeleider de natuur in te gaan. Via de kantelbare oprijplaat kan de rolstoel gemakkelijk op de fiets worden gereden en vervolgens worden vastgezet. Dit zorgt voor een veilige en unieke fietservaring door de omgeving! Voor meer informatie of het reserveren van de VeloPlus bike, kun je contact opnemen met ons park.