Omgeving

Van countryside tot kust, en alles daartussenin: South Devon is een prachtige regio, ideaal om samen wat quality time door te brengen. Direct om de hoek vind je de diverse UNESCO-werelderfgoedlocaties die de Engelse Rivièra rijk zijn. In Paignton geniet je van de prachtige kust en kun je een bezoekje brengen aan de traditionele pier. Torquay is een bloeiende badplaats met een aantal Michelin-sterrenrestaurants, kunstgalerijen en allerlei watersportmogelijkheden.

Paignton

Paignton heeft alle ingrediënten voor een dagje uit voor het hele gezin. Loop langs de prachtige pier met amusementshallen, attracties en tal van lokale winkels. Of slenter rond in Paignton Zoo en kom oog in oog te staan met meer dan 2500 dieren. Het kilometers uitgestrekte strand nodigt uit tot een duik in de heldere zeewater. Watersporters kunnen de blauwe zee trotseren per paddleboard of kajak. Bent je gek op nog meer avontuur? Ga dan een middagje duiken of ‘coasteering’: een soort hiken, waarbij je zonder hulp van een boot, surfplank of ander vaartuig de rotsachtige kustlijn verkent.
WebsiteCa. 6 km van het park

Torquay

Torquay, de geboorteplaats van Agatha Christie, is een aantrekkelijke, typisch Engelse badplaats. Je vindt hier een spectaculaire kustlijn, een indrukwekkende haven met regelmatig evenementen en dagtochten per boot voor een wildsafari of een ochtendje diepzeevissen. Verder staat Torquay bekend om een aantal van de grootste trekpleisters van Devon: of je nu ondergronds gaat om de prachtige grotten van Kents Cavern te bekijken of de 800 jaar oude Torre Abbey verkent, er is hier altijd wat te beleven.
WebsiteCa. 10 km van het park

Dartmoor National Park

Dartmoor National Park kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de bronstijd. Zou dit door de spectaculaire uitzichten komen? Je ziet hier alles, van diepe riviervalleien, open heidevelden tot wilde dieren die het unieke klimaat van deze omgeving woonachtig zijn. Het Dartmoor National Park is dan ook een aangename plek om er even helemaal tussenuit te zijn. Liefhebbers van historie kunnen kijkje nemen bij de granieten torens en stenen muren. Dit park inspireert al eeuwenlang allerlei schilders, dichters en schrijvers. Hoe gaat het jou inspireren?
WebsiteCa. 15 km van het park

Exeter

Meer dan 2000 jaar geschiedenis en een architectuur die voor een groot deel behouden is, maken Exeter tot een indrukwekkende, levendige stad met op elke hoek wel een bijzondere bezienswaardigheid. Denk aan een kathedraal, ondergrondse gangen en diverse musea. Dwaal door de geplaveide straten en geniet van de onafhankelijke kunstcultuur, authentieke winkeltjes en boetiekjes en natuurlijk de gezellige eetgelegenheden die door de hele stad verspreid zitten.  Langs de gemoderniseerde kade kunt u terecht voor allerlei weerbestendige vrijetijdsactiviteiten. Of je het nu op grote hoogte opzoekt in het Climbing Centre, met familie en vrienden raadsels wil oplossen bij Red House Mysteries of een dag wil zwemmen, bowlen of films kijken: het kan allemaal. 
WebsiteCa. 40 km van het park

Berry Head Nature Reserve

Het internationaal bekende Berry Head Nature Reserve biedt een prachtig panoramisch uitzicht op zee en is rijk aan lokale flora en fauna, geologische formaties en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Je kunt dit reservaat op twee manieren bereiken: via de autoweg of door het spannende South West Coast Path af te gaan. Waan je tussen de 400 miljoen jaar kalksteen, ontdek de verborgen kolonie van de bedreigde Grote Hoefijzerneus (vleermuissoort) en 200 soorten vogels, of wandel rond de twee Napoleontische forten.
WebsiteCa. 13 km van het park