Hoofdsponsor WAD

Landal GreenParks is één van de hoofdsponsors van de nieuwste bioscoopfilm van Ruben Smit Productions: WAD. De film gaat in oktober dit jaar in première in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van 2018 en is een heuse ode aan het Waddengebied; zowel boven- als onderwater. Ruben Smit loopt al zijn hele leven rond in dit bijzondere natuurgebied, en heeft de afgelopen jaren op vele unieke plekken mogen filmen.
Samenwerking Landal GreenParks en Ruben Smit

Het pronkstuk van Terschelling

Europees Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling is één van de weinige plekken waar je de echt ruige natuur van Nederland nog kunt ervaren. Hier gaat de natuur vrijwel ongestoord haar gang, broeden en rusten de vogels van de Waddenzee en mag de zee de duinen en kwelders overspoelen. Met een breed strand vol grote groepen vogels en af en toe een zeehond, een uitgestrekt kweldergebied langs de Waddenzee en in de zomer paarse vlaktes met lamsoor. In het voor- en najaar gebruiken honderdduizenden trekvogels het gebied om op te vetten tijdens de lange reis naar de broed- of overwinteringsgebieden.
Ontdek De Boschplaat

De nacht in haar puurste vorm

De Boschplaat is altijd mooi. In september kleurt het rood van de zeekraal. In de lente en voorjaar wemelt het er van de vogels en de winter heb je de ultieme ‘alleen op de wereld ervaring’. Tip: ga hier op avond naar toe wanneer het wolkenloos is. Laat het langzaam donker worden en vergaap je aan de sterrenhemel. Dit is in Nederland één van de beste plekken om de Melkweg goed te kunnen zien. Vooral in maart en in oktober kun je hier met een veelal noordelijke stroming noorderlicht zien. 
Dark Sky Terschelling

Zeehonden spotten op Terschelling

Zeehonden zijn voor het grote publiek hét symbool van de Waddenzee. Voor zeehonden is de Waddenzee de perfecte omgeving: de met laag water droogvallende zandplaten zijn de ideale plek om te rusten of jongen te zogen. Vooral op de zandplaten rond Terschelling komen diverse grote groepen zeehonden voor. De beste manier waarop je een zeehond op een duurzame manier kunt bekijken zijn: tijdens een wadloop- en zeiltocht of vanaf het strand. Tussen twee uur voor laag water tot een uur na laag water liggen de zeehonden meestal te zonnen op een zandplaat. Of kom samen met een boswachter van Staatsbosbeheer naar zeehonden speuren in een stoere strandbus.
Speuren naar zeehonden