Ik heb een vraag over:

Mijn verblijf

Zijn er nog maatregelen op jullie parken?
Nee, er zijn geen maatregelen meer op onze parken (dit geldt voor alle landen). Mocht dit veranderen, dan zorgen wij dat de informatie op onze website zo snel mogelijk wordt aangepast.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Omboeken en annuleren

Kan ik annuleren bij een positieve coronatest / quarantaineplicht van het gezin op het moment van vertrek?
De kosten worden gedekt als je positief getest bent op corona. Dit geldt als je jouw annuleringsverzekering afsluit bij Europ Assistance via Landal. Heb je geen verzekering via Landal afgesloten? Bekijk dan de voorwaarden van de annuleringsverzekering die je hebt afgesloten. Heb je jouw verblijf 14 dagen of korter geleden geboekt en is je aankomst niet binnen 30 dagen? Dan kun je jouw verblijf nog kosteloos annuleren. Log in op je account om je verblijf te annuleren.  
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Wanneer kan ik omboeken? Hebben wij je vraag hiermee beantwoord? Hoe verplaats of annuleer ik mijn verblijf?
In sommige gevallen is het mogelijk om jouw verblijf om te boeken. Bekijk hoe je flexibel kunt omboeken. Is het mogelijke en wil je omboeken? Neem dan telefonisch contact op met het Contact Center via 0900-8842.

Annuleren
Wil je jouw geplande verblijf liever annuleren? Dat kan eenvoudig via je account. Log in en selecteer de boeking die je wilt annuleren.In je account zie je ook direct terug of er kosten zijn verbonden aan je annulering. Bekijk onze annuleringsvoorwaarden. We raden je altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bekijk onze flexibele annuleringsvoorwaarden voor Landal Ski Life- Gratis annuleren tot 1 dag voor aankomst en 100% geld terug.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Recreatievoucher

Welke waarde heeft de recreatie-voucher?
De recreatie-voucher heeft de waarde van de reissom die je reeds hebt betaald. Check hier de waarde van je voucher.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Moet ik het gehele bedrag van de recreatie-voucher in een keer besteden?
Nee, je kunt zelf bepalen hoe je de waarde van de recreatie-voucher wilt besteden. Wanneer je een nieuwe boeking maakt voor een lager bedrag dan de waarde van de recreatie-voucher, dan blijft het restant op de recreatie-voucher staan. We adviseren je daarom om de recreatie-voucher goed te bewaren. Let er wel op dat je de recreatie-voucher tot maximaal één jaar na uitgifte kunt inwisselen voor een nieuwe boeking. Heb je na 1 jaar nog niet de volledige waarde van je recreatie-voucher gebruikt, dan betalen we het restant terug.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Wat moet ik doen om het openstaande bedrag op mijn recreatie-voucher te ontvangen?
Zodra de vervaldatum van je voucher nadert (1 jaar na de datum van uitgifte), nemen we contact met je op per e-mail. Je hoeft hierover geen contact met ons op te nemen. In de e-mail die je van ons ontvangt vragen wij je om via een beveiligde omgeving je gegevens met ons te delen. Binnen 4 weken na de vervaldatum van je voucher ontvang je van ons het resterende tegoed terug op je rekening. 
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Ik heb een mail van jullie gehad om mijn gegevens door te geven voor de terugbetaling van mijn voucher-tegoed. Is dit een echte mail?
Ja. Gasten met een voucher waarbij de vervaldatum bijna afloopt ontvangen van ons een e-mail om de terugbetaling in gang te zetten. Na één jaar vervalt het resterende tegoed op een recreatie-voucher.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Waarom moet ik mijn gegevens achterlaten voor de terugbetaling van het voucher-tegoed?
Uit veiligheids- en privacyoverwegingen bewaren wij niet alle betaalgegevens van onze gasten. We willen ervoor zorgen dat je het resterende vouchertegoed ontvangt op je rekening. Daarom hebben wij je gegevens nodig. Geef dit door via je account, \dit is een beveiligde verbinding.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Het lukt niet om mijn gegevens achter te laten, wat moet ik nu doen?
Probeer eerst in te loggen op je account en geef hier je gegevens door. Wachtwoord vergeten? Geen probleem. Je kunt gewoon een nieuw wachtwoord aanmaken. Ga naar het inlogscherm van jouw account. Vul je e-mailadres in en kies voor 'wachtwoord vergeten' als je probeert in te loggen. Je ontvangt dan een e-mail van ons, zodat je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Lukt het niet? Geen zorgen, dan zorgen er op een andere manier dat je het resterende vouchertegoed ontvangt. Je hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Ik heb een mail van jullie ontvangen en mijn gegevens ingevuld, wanneer ontvang ik mijn voucher-tegoed terug?
Na het invullen van je gegevens ontvangt je van ons een bevestigingsmail. Binnen maximaal 4 weken na de vervaldatum van de voucher ontvang je het bedrag dat op de recreatie-voucher staat terug op je rekening. De vervaldatum van de voucher is één jaar na de uitgifte datum van de voucher (deze staat vermeld op de voucher).
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Ik ben mijn recreatie-voucher kwijt. Wat nu?
We hebben na het aanvragen de voucher naar je gemaild. Misschien kun je de voucher nog vinden tussen je e-mails (check ook even je ongewenste map). Mocht je de voucher daar niet kunnen vinden, dan kunnen wij de voucher opnieuw sturen. We sturen dit dan naar het e-mailadres dat je eerder heeft opgegeven.
Vraag hier opnieuw uw voucher aan Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
De link in mijn e-mail om de voucher te verzilveren werkt niet. Wat nu?
Neem telefonisch contact opmet ons Contact Center via 0900-8842. We helpen je daar graag verder.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Niet gevonden wat je zocht?

Ga naar Service & Contact en zoek onder een ander onderwerp of neem contact op met het Contact Center. Geef aan wat je niet kon vinden