Wandelen en fietsen

Na een stevig ontbijt bent u klaar voor een nieuwe dag in de frisse buitenlucht. Trek uw wandelschoenen aan of stap op de fiets. Landal Orveltermarke wordt omringd door oneindig veel kilometers natuurschoon. Verken de omgeving en ontdek het groen van de natuur met één van de vele wandel- of fietsroutes.

Nieuw: De Orveltermarke Technical Trail

De Orveltermarke Technical Trail is een aaneengesloten circuit van ca. 1 km met bulten, kombochten en andere technische uitdagingen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een MTB parcours. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes en bij droog weer zelfs de populaire stuntstepjes. Een totale body workout waarbij niet alleen je been- of armspieren, maar diverse spiergroepen in je lichaam, gezond en actief bezig zijn. En via de Strava App kun je meedingen naar de snelste tijd op de Orveltermarke Technical Trail.

Col du VAM (11 km van het park)

Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kan dat op de VAM-berg, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser. Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus! 

Verken het Drentse natuurschoon

De omgeving van het park biedt oneindig veel mogelijkheden. U wandelt vanuit uw bungalow de natuur in, fietst over de heide of naar de stad. Ga er samen of met het hele gezin op uit en ontdek het moois van de Drentse Hooglanden. Kom gerust langs bij de parkreceptie voor meer informatie of tips!

Tip: huur een fiets

Klaar om de natuur in te gaan? U hoeft uw eigen fiets niet mee te nemen. Op
het park kunt u namelijk dames-, heren- en kinderfietsen huren, maar ook kinderzitjes, e-bikes*, moutainbikes, tandems, cabby, bolderwagens en trikes. De kids vermaken zich op de skelters.
*E-bikes worden verhuurd van Pasen tot en met de herfstvakantie. 

Fietsen

Met een picknickmand achterop de fiets één van de vele fietsroutes volbrengen. Een leuke kinderroute voor het hele gezin of stippel zelf uw fietstocht uit met het fietsroutenetwerk. U maakt de route dan zo lang of zo kort als u wenst. Trek de natuur in of fiets naar Assen om lekker te shoppen! Op zoek naar meer avontuur? De omgeving heeft ook diverse mountainbikeroutes.

Wandelen

Verkent u dit gebied liever te voet? Het park ligt dichtbij de boswachterijen Sleenerzand, Schoonloo en Gees. Maar ook bij Nationaal Park Drentse Aa.
Trek uw wandelschoenen aan en ontdek de eindeloze heidevelden.

Na een actieve dag is het culinair genieten in het restaurant, haalt u een vers bereide pizza af in de supermarkt of gaat u heerlijk gourmetten.