Wandelen en fietsen

Trek uw wandelschoenen aan of stap op de fiets voor een actieve dag in de buitenlucht. Daar liggen oneindig veel kilometers natuur op u te wachten om wandelend, fietsend of met een huifkartocht te ontdekken. Ga er met uw gezin
op uit en geniet samen van het groen om u heen.

Samen eropuit

Of u nu houdt van wandelen of fietsen, in de omgeving kunt u alle kanten op. Zowel actief als ontspannen. Landal Landgoed De Hellendoornse Berg grenst aan De Sallandse Heuvelrug, een natuurgebied met oneindig veel mogelijkheden. Vanuit uw bungalow wandelt u het bos in of fietst u de heide tegemoet. Voor meer informatie en tips kunt u bij de receptie terecht.

Wandelen

Wakker worden, de zon schijnt. Na een ontbijt met verse broodjes bent u klaar voor een actieve dag in de buitenlucht. Wandel een deel van het Pieterpad en ontdek de mooiste stukjes van het Overijsselse landschap. Na een wandeling over De Sallandse Heuvelrug leven de kids zich uit in het speelbos of beklimt u met het hele gezin de Sterrenwacht. Volg één van de routes rondom het park of stippel zelf uw route uit met het wandelnetwerk Twente.

Fietsen

Verkiest u de fiets boven de wandelschoenen? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. In de omgeving zijn allerlei fietsroutes mogelijk. Met het fietsroutenetwerk stippelt u uw eigen fietstocht uit, u maakt de route dan zo lang als u wilt. Houdt u meer van actie? De mountainbike route Hellendoorn is uitgeroepen tot het beste mountainbikeparcours van Nederland. Dus spring op de mountainbike en volg de meest uitdagende trails die tot ons land behoort.

Eropuit met uw electrische fiets? Bij de fietsenstalling is een ION-oplaadpunt aanwezig. Neem hiervoor wel uw eigen oplader mee!

Tip: huur een fiets

Klaar om de natuur in te gaan? U hoeft uw eigen fiets niet mee te nemen. Op het park kunt u namelijk dames-, heren- en kinderfietsen huren*, maar ook kinderzitjes, bolderwagens, trikes, cabby's en tandems. Ook kunt u op het park mountainbikes en e-bikes** huren. De kids vermaken zich op de skelters.

*Het is helaas niet mogelijk om van te voren een fiets te reserveren.
**E-bikes niet beschikbaar in de winter.