Wandelen en fietsen

Wakker worden, de zon schijnt. Na een stevig ontbijt ben je klaar voor een nieuwe dag, vanuit je accommodatie wandel je zo de bossen in. De mooiste wandel- en fietsroutes leiden je langs pittoreske dorpjes, door Nationaal Park Hunsrück-Hochwald en langs voormalige spoorlijnen die verhard zijn als fietspad.

Wandelen

In de uitgestrekte natuur van Saar/Hunsrück vind je heel veel wandelroutes, klaar om bewandeld te worden. Hier voelt je je echt even helemaal weg van huis. De Duitse wandelweg Saar-Hunsrück-Steig is uitgeroepen tot mooiste wandelweg van Duitsland. De wandelroute door Kell Am See is ideaal voor het hele gezin. Of maak een stadswandeling door de oudste stad Trier. Kies voor een wandeltocht met een ervaren gids en je komt alles te weten over deze historische stad.

Het heuvelachtige landschap is ook ideaal voor Nordic Walking, een aantal routes zijn al voor je uitgestippeld in het Nordic Walking Park. De stokken huur je gemakkelijk op het park. Loop gerust eens langs de parkreceptie voor meer informatie over alle wandel- en fietsroutes!

Wandelingen onder begeleiding

Landal Hochwald biedt het hele jaar door gevarieerde wandelingen aan onder begeleiding. Verken de ongerepte natuur rondom het park samen met de gids en zijn trouwe hond. Bij de receptie kun je meer informatie verkrijgen, evenals andere wandelroutes.

Fietsen

Ben je op zoek naar avontuur? Stap op de mountainbike en ontdek de meest uitdagende routes. Cross over de paden van het bosrijke natuurgebied Saar-Hunsrück en stop af en toe om te genieten van het uitzicht. Wie weet welke dieren je onderweg spot. Of ga voor de bijzondere fietsroute Ruwer-Hochwald, deze leidt je door de wijnstreken en over bijzondere bruggen.
Lees meer over mountainbiketochten

Bikes & More verhuur

Lekker actief buiten zijn en de natuur ontdekken doe je natuurlijk met een van onze huurfietsen, te huur bij Bikes & More fietsverhuur op Landal Hochwald. Ben je op zoek naar het gemak en comfort van een elektrische fiets of willen de kinderen graag met een skelter het park verkennen? Ontdek onze uitgebreide mogelijkheden.
Bikes & More fietsverhuur