Wandelen en fietsen

Neem de gevulde picknickmand mee en ga op pad. In de omgeving vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes, maar ook uitdagende mountainbiketochten. Het glooiende heuvellandschap, uitgestrekte meren en groene bossen. De natuur van de Ardennen zorgt steeds weer voor een verrassend decor! 

Avontuurlijke rit

Klaar voor een uitdaging? In de Ardennen vindt u ruige natuur. Ontdek het zelf aan de hand van circuits met hoogteverschillen, langs steile wegen en paden en door bossen en velden. De verschillende mountainbikeroutes bieden mogelijkheden voor zowel beginnende als voor gevorderde mountainbikers.

Neem uw wandelschoenen mee!

De meren van l’Eau d’Heure zijn een ware trekpleister voor watersporters. Maar wist u dat het gebied ook perfect is voor een stevige wandeling? Vanuit uw bungalow staat u zo aan de start van één van de wandelroutes. Een aanrader is een boottocht op de rivier van de grotten van Neptunes in het diepste deel van de grot. Voor een cultureel dagje gaat u naar Mons, er is zo veel te zien en te doen!

Op de fiets door de Ardennen

De Ardennen is een heuvelachtig gebied vol met meren en bossen, perfect voor een stevige fietstocht. Volg één van de fietsroutes van de RaVel-routes, of vraag bij de receptie naar de mogelijkheden in de omgeving van het park. Bekijk ook de speciale wandel- en fietsarrangementen, zo heeft u gelijk alles in één.

Bike Park des Lacs

Het Bike Park des Lacs is gelegen aan de meren van l’Eau d’Heure en biedt uitdagende pistes voor mountainbikers. De pistes zijn dagelijks toegankelijk van 9.00 tot 18.00 uur. Houdt u er rekening mee dat het dragen van een helm in het park verplicht is.

GEO-Caching

Door middel van GEO-Caching loopt u een route via GPS coördinaten, die tijdens de wandeling met elkaar verbonden worden. Doordat u op de plaats van coördinaat 1 pas coördinaat 2 krijgt, weet u nooit welke kant u opgestuurd gaat worden. Een verrassende en spannende wandeling! U gebruikt hiervoor de app geocaching.com op uw mobiel. Via deze app vindt u een aantal routes in de omgeving van het park. Veel wandelplezier.

Wandelpier

Naast het aangelegde strand en de gezellige wandelboulevard op Landal Village l’Eau d’Heure is er nu een nieuwe wandelpier (geopend van april t/m oktober) met horecapunt. De wandelpier is direct vanaf het strand en het park bereikbaar. Geniet hier van de natuurlijke omgeving, het uitzicht op het park of huur een kano of surfplank. Heeft u na het zonnen op het strand lekkere trek gekregen? Ga dan naar het horeca uitgiftepunt voor een lekker drankje met versnapering. 

Fietsverhuur

Klaar om de natuur in te gaan? Op de fiets of de mountainbike ontdekt u de mooiste plekjes van de Ardennen. Op het park kunt u dames-, heren- en kinderfietsen huren, maar ook mountainbikes, skelters en e-bikes. De fietsverhuur is iedere dag geopend tijdens de openingstijden van de receptie. U kunt een fiets huren per dagdeel, dag, weekend, midweek en week. We maken het u graag gemakkelijk!