Wandelen en fietsen

Wakker worden, de zon schijnt. Na een stevig ontbijt met verse broodjes bent u klaar voor een nieuwe dag. Eropuit in de omgeving en de natuur ontdekken, genietend van de frisse boslucht. Vanaf Landal Salztal Paradies liggen oneindig veel kilometers natuur op u te wachten.

Wandelen in de omgeving

Wandel door de prachtige UNESCO-stadjes Goslar en Quedlinburg. Een padennetwerk van ruim 8000 km zorgt ervoor dat u allerlei wandeltochten kunt maken van diverse afstanden. Kiest u voor langeafstandspaden dan is één van de bekendste wel de Hexenstieg, ook wel de heksenroute. Deze tocht van bijna honderd kilometer is geopend sinds 2003 en begint in Osterode in het westen en eindigt in Thale in het oosten. Deze wandeltocht leidt u onder ander langs de Brocken, de hoogste berg van de Harz.

Fietsen in de omgeving

Wakker worden, de zon schijnt. Na een stevig ontbijt met verse broodjes bent u klaar voor een nieuwe dag. Eropuit in de omgeving en de natuur ontdekken, genietend van de frisse boslucht. Vanaf Landal Salztal Paradies liggen oneindig veel kilometers natuur op u te wachten. Nationaal park Harz op 35 kilometer van het park biedt eindeloos wandel- en fietsplezier. Bossen, moerassen en rivieren. Ontdek dit gevarieerde landschap.

Kiest u voor langeafstandspaden dan is één van de bekendste wel de Hexenstieg, ook wel de heksenroute. Deze tocht van bijna honderd kilometer is geopend sinds 2003 en begint in Osterode in het westen en eindigt in Thale in het oosten. Deze wandeltocht leidt u onder ander langs de Brocken, de hoogste berg van de Harz.

Aan de mountainbikers is ook gedacht, 1800 km aan parcours liggen op u te wachten. Ontdek avontuurlijk Harz. Kies uit één van de mountainbiketours, leef u uit in één van de trailparks of bezoek een mountainbike-evenementen. Bovendien werd de regio Bad Sachsa onlangs erkend als een bijzonder fietsvriendelijke regio in Duitsland.
Mountainbiken in Harz