Veelgestelde vragen

Buitenland
 • Is een autobahnvignet verplicht voor de Zwitserse en Oostenrijkse parken?

  Voor alle Oostenrijkse en Zwitserse autosnelwegen is het autobahnvignet verplicht. Deze is voor vertrek verkrijgbaar via de ANWB of bij de grensovergangen.

 • Heb ik een geldig paspoort nodig voor een verblijf op Landal Marina Lipno of Landal Residence Duna?

  Een geldig legitimatiebewijs is verplicht in Tsjechië en Hongarije. Sinds mei 2004 mag dit ook een identiteitskaart zijn. Vergeet daarom niet een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Je reisdocumenten moeten bij uitreis uit Tsjechië nog 3 maanden geldig zijn. Alle inwoners van de EU hebben voor toegang tot het land een geldig reisdocument (ID of paspoort) nodig. Ook je kind heeft een geldig reisdocument (ID of paspoort) nodig. Dit geldt voor elk land van bestemming, ongeacht de leeftijd van het kind. Zonder een geldig reisdocument mogen we gasten geen onderdak geven.

 • Zijn sneeuwkettingen of winterbanden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verplicht?

  Het niet gebruiken van winterbanden in winterse omstandigheden kan in het buitenland reden zijn voor een boete, strafrechtelijke vervolging en (mede) aansprakelijkheid voor ongevallen. Ook bij het gebruik van winterbanden kan het onder bepaalde omstandigheden nog nodig zijn sneeuwkettingen te gebruiken.

 • Hoe is de bereikbaarheid van de buitenlandse parken met het openbaar vervoer?

  Hieronder vindt je per park een overzicht van de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

  België
   
  Mooi Zutendaal  Belgisch Limburg Komend vanuit Nederland kun je de trein nemen naar Maastricht. Vanuit Maastricht kun je vervolgens lijn 45 nemen. Reistijd vanuit Maastricht bedraagt 1 uur met een tussenstop in Smeermaas en Lanaken. Je kunt uitstappen bij bushalte ‘Zutendaal Bessemer’. De bushalte bevindt zich op ongeveer 10 minuten wandelen van het park. Komend vanuit België kun je de trein nemen naar Genk. Vanuit Genk kun je vervolgens lijn 45 nemen. Reistijd vanuit Genk bedraagt ongeveer 30 minuten. Je kunt uitstappen bij bushalte ‘Zutendaal Bessemer’. De bushalte bevindt zich op ongeveer 10 minuten wandelen van het park. 
  Village l'Eau d'Heure  Wallonië Landal Village l’Eau d’Heure is helaas niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  Village les Gottales  Ardennen Landal Village les Gottales is helaas niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  Duitsland     
  Winterberg  Sauerland Vanuit Dortmund centraal kun je gemakkelijk met de trein naar Winterberg reizen. Er gaat elke 2 uur een directe verbinding. Vanaf het station Winterberg kun je een taxi nemen (kosten voor een enkele reis zijn +/- € 12).
  Salztal Paradies Harz
  Je kunt met de trein naar Bad Sachsa. Vanaf het station kun je een taxi nemen naar het Landal Salztal Paradies (ongeveer 3 km).
  Mont Royal
  Moezel
  Wil je naar Landal Mont Royal met het openbaar vervoer reizen dan kun je het beste de trein nemen naar station Traben-Trarbach. De reistijd vanaf Utrecht bedraagt +/- 5 uur. Vervolgens kun je een taxi nemen, deze rit duurt +/- 5 minuten. Reserveren kan bij taxicentrale Bucke (tel. 0049-6541 8101 70). De kosten van een taxirit bedragen +/- € 10. Dit bedrag wordt, bij afgifte van de kwitantie, op aankomst- en vertrekdag door het park vergoed.
  Sonnenberg
  Moezel
  Landal Sonnenberg is helaas niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer
  Eifeler Tor
  Eifel
  Als je met het openbaar vervoer naar Landal Eifeler Tor wilt reizen, kun je de trein naar Heimbach nemen. Vanuit Arnhem is de reistijd tot station Heimbach ongeveer 3½ uur; vanuit Maastricht duurt de reis 3 tot 4 uur, afhankelijk van de verbinding. Vanaf station Heimbach kun je de taxi naar het park nemen. De rit duurt ongeveer drie minuten en kost ongeveer € 10.
  Wirfttal
  Eifel
  Wil je naar Landal Wirfttal met het openbaar vervoer reizen dan kun je het beste de trein nemen naar Keulen en vandaar naar Jünkerath. De reistijd vanaf Utrecht bedraagt +/- 3 uur en 54 minuten. Vanaf daar kun je een taxi nemen, deze rit duurt +/- 5 minuten. Reserveren kan bij de verschillende taxicentrale’s. De telefoonnummers hangen bij het station of je regelt een taxi via de receptie van Landal Wirfttal. De kosten van een taxirit bedragen +/- € 10.
  Hochwald
  Saar/Hunsrück
  Landal Hochwald is helaas niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  Warsberg
  Saar/Hunsrück
  Wil je naar Landal Warsberg met het openbaar vervoer reizen dan kun je het beste de trein nemen naar station Saarburg. De reistijd vanaf Utrecht bedraagt +/- 5 uur en 45 minuten. Vervolgens kun je een taxi nemen, deze rit duurt +/- 10 minuten. Reserveren kan bij taxicentrale Saarburg (tel. 06581-914 60). De kosten van een taxirit bedragen +/- € 8.
  Travemünde
  Oostzee Reis met de trein via Lübeck naar station Travemünde/Hafen. Loop vanaf het station door de straat Hirtengang en de St.-Lorenz-Straße naar de Priwall-veerboot. Sla vanaf de veerhaven Priwall linksaf en volg de Mecklenburger Landstraße. Volg daarbij de borden naar het vakantiepark Landal Travemünde.
  Dwergter Sand
  Oldenburger Münsterland
  Dwergter Sand is lastig te bereiken met het openbaar vervoer, maar mocht je er toch voor kiezen om te reizen met openbaar vervoer, dan kun je het beste de trein nemen vanuit Utrecht naar station Duisburg. Vanuit Duisburg pak je de trein naar Osnabrück waar je kunt overstappen op de trein naar Cloppenburg. Vanaf Cloppenburg vertrekt er een bus 2 keer per dag richting Dwergter Sand (7.00 en 14.30 uur). Je stapt uit bij halte Dwergte Hochrath, op ongeveer 250 meter afstand van het park. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten (12 km). Ook is het natuurlijk mogelijk om vanaf station Cloppenburg een taxi te nemen.
  Engeland
     
  Darwin Forrest Midden-Engeland Het dichtsbijzijnde vliegveld is Manchester Airport (+/- 1 uur en 15 min. rijden). Hierop vliegen Flybe, KLM en EasyJet.  Ook is het mogelijk met de auto/ boot te gaan via Hoek van Holland naar Harwich (+/- 5 uur en 46 min.)
  Gwel an Mor Zuid-Engeland Het dichtsbijzijde vliegveld is Newquay Airport (+/- 45 min. rijden). Hierop vliegen Flybe en Brittish Airways. Daarnaast liggen Exeter Airport (+/- 2 uur rijden) en Bristol Airport (+/- 3 uur rijden). Hier vliegen directe vluchten vanaf Amsterdam (KLM, Flybe, Easyjet). Daarnaast kun je ook met de auto/ boot via Hoek van Holland  naar Harwich (+/- 6 uur en 30 minuten rijden)
  Kielder Waterside Noord-Engeland Het dichtsbijzijnde vliegveld is Newcastle Airport (+/- 1 uur en 7 min.), hier vliegt KLM rechtstreeks. De dichtsbijzijnde haven is The International Ferry Terminal in North Shiels (Newcastle, +/- 1 uur en 29 min.)
  Oostenrijk    
  Brandnertal
  Vorarlberg
  Het dichtsbijzijnde treinstation ligt in Bludenz. Daar bevindt zich ook een taxistandplaats. De reistijd tot aan Brandnertal is ongeveer 15 minuten. Naar Brandnertal Chalet Matin is de reistijd enkele minuten langer.
  Chalet Matin
  Vorarlberg
  Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Bludenz. Daar bevindt zich ook een taxistandplaats. De reistijd tot aan Landal Chalet Matin bedraagt 10 minuten.
  Hochmontafon
  Vorarlberg
  Het dichtstbijzijnde station bevindt zich in Schruns. Van daaruit reis je met de lijnbus rechtstreeks naar Gargellen en zo naar Landal Hochmontafon. Let op: beperkte shuttledienst! Naast het station in Schruns bevindt zich ook een taxistandplaats. De reistijd naar Gargellen bedraagt ongeveer 25 minuten.
  Katschberg
  Karinthië Het dichtsbijzijnde treinstation is in Spittal/Millstätersee. Vanuit hier kun je met een buslijndienst of taxi naar Katschberg-Rennweg. Ook kun je via Salzburg rijden tot Bischofshofen en vandaaruit met bus of taxi.
  Bad Kleinkirchheim
  Karinthië
  Het dichtsbijzijnde station bevindt zich in Spittal-Millstätter See. Vanaf daaruit kunt u de ÖBB-lijnbus nemen naar Bad Kleinkirchheim (reistijd ca. 1 uur). Stap uit bij de halte Kathreinentherme. Vanaf de bushalte is het nog ca. 10 minuten lopen naar het park. Je kunt ook een taxi nemen (ca. € 5).
  Rehrenberg
  Salzburgerland
  Het dichtstbijzijnde treinstation is in Zell am See. Van hieruit kun je met een busdienst naar Viehhofen en Landal Rehrenberg. Naast het treinstation in Zell am See bevindt zich een taxistandplaats. De reistijd van het station naar Viehhofen bedraagt ongeveer 10 minuten. In de wintermaanden vertrekken er uit Utrecht regelmatig skitreinen naar Zell am See.
  Zwitserland    
  Alpine Lodge Lenzerheide
  Graubünden
  Je reist met de trein naar Chur en stapt daar over op bus 182 (Zwitserse postbus) richting Chur-Lenzerheide-Brivio. Het (post)busstation bevindt zich direct boven het perron. De (post)bussen vertrekken om het uur. De dichtsbijzijnde halte heet Rothorn. Van daaruit is het ongeveer 400 m lopen.
  Vierwaldstättersee
  Centraal Zwitserland
  Het dichtstbijzijnde station bevindt zich in Brunnen. Neem op het station de rechtstreekse lijnbus naar Morschach. 's middags en op feestdagen rijdt de bus 2 keer per uur. In andere gevallen rijdt er ieder uur een bus naar Morschach. De reistijd bedraagt 10 minuten.
  Tsjechië
     
  Marina Lipno Zuid-Bohemen
  Landal Marina Lipno is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt eventueel het vliegtuig nemen naar Linz in Oostenrijk en vandaar uit is het nog ongeveer 1 uur en een kwartier rijden met de auto.
  Hongarije
     
  Residence Duna
  Centraal-Transdanubië
  Het dichtstbijzijnde vliegveld is Boedapest. Hier vliegen de luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia en Wizz Air op. Via de receptie kun je een bustransfer reserveren van de vliegtuigen in de omgeving naar het park.

 • Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven bij de buitenlandse parken?

  Uiteraard is het ook mogelijk om naar onze parken te gaan met het vliegtuig. Onderstaand vindt je een overzicht van de dichtstbijzijnde luchthavens bij onze buitenlandse parken.

  Oostenrijk    
  Brandnertal
  Vorarlberg
  Innsbruck/Zürich
  Chalet Matin
  Vorarlberg
  Innsbruck/Zürich
  Hochmontafon
  Vorarlberg
  Zürich/Friedrichshafen
  Katschberg
  Karinthië Klagenfurt/Salzburg
  Bad Kleinkirchheim
  Karinthië
  Klagenfurt
  Rehrenberg
  Salzburgerland
  Salzburg
  Zwitserland    
  Alpine Lodge Lenzerheide
  Graubünden
  Zürich/Friedrichshafen
  Vierwaldstättersee
  Centraal Zwitserland
  Zürich
  Tsjechië
     
  Marina Lipno Zuid-Bohemen
  Praag/Linz
  Hongarije
     
  Residence Duna
  Centraal-Transdanubië
  Boedapest
  Engeland
     
  Darwin Forrest Midden-Engeland Manchester Airport
  Gwel an Mor Zuid-Engeland Newquay Airport
  Kielder Waterside Noord-Engeland Newcastle Airport