Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op kamperen. Maar met de hele familie in zo’n tentje kruipen, dat ziet niet iedereen zitten. En dus kiezen we dit jaar voor een luxe kampeervakantie in Nederland. We gaan naar een ‘glamping’ en slapen in een safaritent. En vanaf het moment dat de kinderen dat hoorden, begonnen ze al vakantiespullen klaar te leggen. Wel moeten ze nog even geduld hebben, want we gaan in de zomervakantie.
Bestemming Texel

Overvaren met de boot vanaf Den Helder, wandelen in de duinen, op de huurfiets over het eiland en op het strand zandkastelen bouwen. Onze zomer op Texel wordt er een van lekker buiten spelen! En die buitenbeleving wordt met onze overnachtingen in een safaritent helemaal compleet. De 6-persoons safaritent die op ons wacht ligt op Landal Sluftervallei. Net achter de duinenrij ligt hier het vakantiepark met camping. In de safaritent is het alles behalve primitief. We hebben zachte matrassen op stoere houten bedden, een goed uitgeruste keuken, een eigen badkamer en de kids klauteren maar al te graag in het stapelbed of de bedstee!

Alles over de safaritent
De garnalenboot

Een vriendin van mij is met haar gezin afgelopen zomer op Texel geweest. Toen ze hoorde van onze vakantieplannen, stuurde ze mij meteen een foto door van de boottocht. “Een echte aanrader, de garnalenboot”, schreef ze erbij! “De schipper neemt je mee en laat zien wat er allemaal in de netten beland. Daar zitten naast garnalen ook krabben en pietermannen in! En de garnalen, die krijg je vers gekookt mee naar huis”, laat ze mij enthousiast weten. Zodra ik de plannen met de kids deel, worden ze nog enthousiaster. De garnalenboot staat op de zomer bucketlist!

Nationaal Park Duinen van Texel

Wat ook op onze zomer bucketlist staat, is een fietstocht over het eiland. We kunnen op het vakantiepark fietsen huren, waaronder een handige bakfiets. Zo hoeft de kleinste niet zelf te trappen en kunnen we lekkers meenemen voor een picknick onderweg. Het doel is om naar Nationaal Park Duinen van Texel te fietsen aan de westkust van Texel. Een plek waar uitgestrekte duinen en het strand afgewisseld worden door heide- en bosgebied. Waar Schotse Hooglanders leven in alle rust, en we even op bezoek mogen om daar ook van te genieten. Om vervolgens door te fietsen naar de zeehondjes in Ecomare. Maar dat is nog even een verrassing voor de kinderen!

Met de reservering van de safaritent op Landal Sluftervallei en allemaal mooie zomerdromen voor de boeg, weten we dat we een ontspannen zomervakantie tegemoet gaan. En het fijne aan de safaritent op het vakantiepark is dat we kunnen genieten van alle faciliteiten. Van fietsverhuur tot een duik in het zwembad en van verse broodjes in de ochtend tot heerlijk uit eten in restaurant Pizza Limone! Zien we jou daar ook deze zomer? Wij zijn er helemaal klaar voor!

Liefs, Lotte
Unieke bestemmingen voor jouw glampingavontuur