Wandelen en fietsen

Wakker worden, de zon schijnt. Na een stevig ontbijt met verse broodjes bent u klaar voor een nieuwe dag. Eropuit in de omgeving en de natuur ontdekken, genietend van de frisse boslucht. Vanaf Landal Winterberg liggen oneindig veel kilometers natuur op u te wachten.

Sportief actief

Of u nu houdt van fietsen of wandelen, de omgeving van Landal Winterberg biedt eindeloos veel mogelijkheden. Ontdek de verschillende wandelroutes in de omgeving, zoals de welbekende Rothaarsteig. Ruim 154 km om heerlijk te struinen door de bossen, langs wateren en de keuze uit 60 verschillende toegangspaden.

Maar er is meer… Sauerland is op hard weg om zich te ontpoppen tot één van de grootste nordic walking regio’s. Er zijn nu al 25 gecertificeerde nordic walking routes met een totale lengte van meer dan 200 km. Bijzonder is de nordic blading tussen Zuschen en Hallenberg die langs een oude spoorlijn loopt. De route over de Kahler Asten loop door de hoogst gelegen dorpen van Sauerland. Prachtige uitzichten, dat is zeker! Nordic walking materiaal kunt u huren bij de parkreceptie.

Mountainbike paradijs

Wilt u nog meer actie? Naast het park zijn mountainbikes te huur. Kies een mooie route en ontdek de ongerepte natuur van Sauerland! Of bezoek Bikearena Sauerland voor een avontuur op de mountainbike. Het is niet noodzakelijk om te kunnen rijden reeds als een pro. Het park biedt de juiste voorzieningen voor beginners met een passie voor fietsen. 
Wanneer u niet uw eigen fiets mee wilt nemen op vakantie, kunt u naast het park Bikeverleih Poppenberg ook e-bikes huren. Kies een mooi gedeelte in de ongerepte natuur van het Sauerland uit!
Meer informatie over mountainbikeverhuur