Wandelen en fietsen

De regio Karinthië heeft veel te bieden. De kilometerslange bergweggetjes leiden u naar historische kastelen en burchten. Het Nationaal Park Hohe Tauern is ideaal om doorheen te wandelen of te fietsen. Vergeet niet om een stop te maken op een mooi plekje voor een picknick. Dat is vakantie!

Wandelend door Katschberg

Het Nationaal Park Nockberge is een beschermd natuurgebied met bijzondere flora en fauna. Woud, heide en bergmeren karakteriseren het landschap. Het is dan ook de perfecte start voor een wandeltocht. Het Pöllatal is ook een schitterend natuurgebied, en grotendeels autovrij. Door het gebied loopt een wandelroute die u langs de mooie plekjes leidt. Ga met de hele familie, want onderweg komt u borden tegen met interessante informatie en kunnen de kids allerlei puzzels oplossen.

Het landschap van Katschberg is ook ideaal voor Nordic Walking. De frisse berglucht zorg voor een vitaal en energiek gevoel. Er zijn allerlei routes waaruit u kunt kiezen, voor ieder wat wils. Voor meer informatie over wandelroutes bent u van harte welkom bij de parkreceptie.

Op de mountainbike

Van het dal tot aan de top - in Lungau vindt u verschillende mountainbikeroutes waarbij u helemaal tot het uiterste kunt gaan. Neemt u de gemakkelijke Hollerberg-route of zoekt u meer uitdaging op de Moosham-route?

Vanaf 1 mei 2018 biedt Ski & Sportschool Krabath een nog gevarieerder aanbod aan fietsverhuur! E-bikes, mountainbikes, kinderfietsen, aanhangers en stadsfietsen maken het u gemakkelijk de bergen van de regio te beklimmen en moeiteloos bij uw bestemming te komen.

Wilt u meer weten over de verschillende fietsroutes? Loop gerust even langs de parkreceptie, wij helpen u graag verder.
Fietsen in Karinthië