Sport en spel

Fit blijven tijdens je vakantie? Op Terschelling heb je veel mogelijkheden voor sportliefhebbers. Van watersport tot paardrijden. Ook genoeg actieve excursies om er een dagje op uit te gaan! Wat dacht je van een zeehondentochtentocht, huifkartocht of ecosafari? Ga op avontuur en verken Terschelling op een unieke manier.

Een walhalla voor watersporters

Op zoek naar wat actie tijdens je vakantie? Omringd door zee is het eiland perfect voor watersport, voor zowel beginners als gevorderden. Een zee van mogelijkheden! Je kunt er strandzeilen, kanoën, roeien, (kite)surfen, brandingsraften of blokarten. Het voordeel is dat het gemiddeld harder waait dan de rest van Nederland, handig voor bijvoorbeeld kitesurfen. Wil je leren (kite)surfen? Dat kan bij Go surfing Terschelling. Andere watersporten, zoals raften, blokarten en kajakken kun je doen via MooiWeer

Verken het eiland te paard

Ben je een gevorderde ruiter? Ontdek het eiland vanaf een stoer, Fries paard. Waai uit tijdens een unieke paardenrit door het bos, de duinen en over het strand. Verken het eiland en ervaar de vrijheid. Als je geen gevorderde ruiter bent, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Puur Terschelling organiseert huifkartochten en buitenritten voor beginners. Stap in de huifkar en geniet van de prachtige natuur en leer van de echte eilanders meer over het landschap.

Blokarten: zeilen langs de vloedlijn

Blokarten, ook wel strandzeilen, is een van de dingen die je eigenlijk wel gedaan moet hebben op Terschelling.  Het kan het hele jaar door, elk seizoen. Het is geschikt voor jong en oud en is zo te leren. Ervaar het gevoel van ongekende vrijheid, zeilend langs de vloedlijn.  Blokarten is ook mogelijk in een duokart, voor bijvoorbeeld een ouder met een kind. Je hebt de keuze om te rijden in een parcours waar ervaren instructeurs je kunnen helpen. Of je kunt zelf het strand verkennen en je kunt meer dan 5 km zelf over het strand zeilen. Sjees in volle vaart over het strand! Ben jij er klaar voor?
Bekijk de mogelijkheden

Zeehonden spotten

Heb jij al een zeehond gespot? Zeehonden zijn de grootste roofdieren die je tegenkomt in de Waddenzee. Je kunt de gewone zeehond én de grijze zeehond tegenkomen. Vaar mee op zee tijdens een zeehondentocht en spot de zeehonden van dichtbij! Uitwaaien op de boot en genieten van de waddennatuur tijdens de tocht. Er zijn meerdere mogelijkheden, je kunt bijvoorbeeld meevaren met een museumboot, een talisman of een speedboot. Bekijk hier de mogelijkheden. Heb je een goede conditie en wil je echt iets bijzonders doen? Boek dan de ‘Grote 5 wadkanotocht’. Samen met de boswachter vaar je per kano naar de zeehonden toe. Vaak komen ze op nog geen meter afstand van je kano! 

Huifkartocht

Ga het strand over zoals de Terschellinger jutters dat vroeger deden: met paard en wagen. Dit is de manier om de ongerepte natuur op Terschelling beter te leren kennen. De koetsier is er altijd voor in om verhalen te vertellen over de geschiedenis en gebruiken van het eiland. Er zijn meerdere tochten en aanbieders beschikbaar en er wordt vaak gezorgd voor iets te drinken/eten. Geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Bekijk hier de verschillende tochten die worden georganiseerd.

Ecosafari: hoeveel wildlife spot jij?

Tijdens de ecosafari ga je op pad met elektrische, stille terreinwagens en een gids. Ga op safari en kom op plekjes waar je anders niet zou komen. In stilte door de natuur, voor de mooiste beleving.  Tijdens de 2,5 uur durende tocht vertelt de gids je alles over Terschelling en de dieren die er voorkomen. Vanwege de stille wagens heeft Staatsbosbeheer unieke gebieden opengesteld voor deze tochten. Een unieke tocht, geschikt voor jong en oud.  Hoeveel dieren spot jij tijdens deze tocht? Laat je verbazen door de ongerepte natuur van Terschelling.
Boek hier de ecosafari