Omgeving

Als je het park af loopt (of vaart) sta je midden in natuurgebied De Bernisse, vernoemd naar het slingerende riviertje dat er doorheen loopt. Meertjes, kommen, drassige stukken bos en veel meer liggen hier op jou te wachten. Een tocht wat verder van het park brengt je langs schilderachtige dorpjes zoals Oud-Beijerland en kustplaatsen als Rockanje. En na een half uurtje rijden ben je al in de metropool Rotterdam, waar alles mogelijk is. 

Natuurgebied de Bernisse

Zuytland Buiten ligt midden in natuurgebied de Bernisse waar kronkelige paadjes en beekjes worden afgewisseld door stukken bos en meertjes en plassen. In en om het pannenkoekenrestaurant is het genieten geblazen tijdens een potje midgetgolf of een tochtje met de waterfiets of kajak. En weer of geen weer, een rondje met de overdekte en verwarmde fluisterboot kan altijd. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de Beverbos natuurspeeltuin op 100 meter van het park, waar de jonge gasten zich kunnen uitleven op de verschillende natuurspeeltoestellen. Avontuur verzekerd!
WebsiteDirect naast het park

Vestingstad Brielle

Brielle is een schilderachtig Zuid-Hollands vestingstadje waar je slentert langs historische monumenten aan het water en geniet van een drankje of een hapje op een van de sfeervolle terrasjes. Ook een middagje shoppen in de bijzondere, lokale winkeltjes met producten uit de regio is een echte aanrader.  
WebsiteCa. 13 kilometer van het park

Het Haringvliet

Het Haringvliet is een project van diverse natuurbeschermingsorganisaties (o.a. Natuurmonumenten), waarbij door de toestroom van zout water vanuit de Noordzee de oudhollandse deltanatuur de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Zo spot je hier verschillende (trek)vissen en -vogels die dit gebied hebben (her)ontdekt vanwege het voedsel, de rust en broedplekken.  
WebsiteCa. 8,5 kilometer van het park

De stranden van Rockanje

Rockanje is een klein Zuid-Hollands dorpje met een fraaie ligging aan de kust. De stranden zijn hier niet voor niets erg in trek bij alle doelgroep, van stellen tot gezinnen en senioren die hier uren wandelen langs de kust en door de duinen. Een drankje of een hapje eten kan bij een van de gezellige strandtenten die van april tot oktober zijn geopend. 
WebsiteCa. 22 kilometer van het park

Metropool Rotterdam

Een drankje doen in de Oude Haven, jezelf laten verrassen in de Markthal of genieten van kunst en cultuur in het Museumpark of een van de vele theaters en poppodia: Rotterdam is een stad die eigenlijk álles heeft. 
WebsiteCa. 30 km van het park

Zuidland

Een oud en sfeervol Hollands dorpje met historische kern, zoals ze een paar eeuwen geleden nog werden gebouwd: dat is Zuidland, op ongeveer 10 minuten lopen van het park. Met mooi weer is het hier goed toeven in het openluchtzwembad. En weer of geen weer, lokale producten op de kop tikken kan altijd in het overdekte winkelcentrum. En een ‘rondje om de kerk’, waarbij je de plaatselijke winkeltjes aandoet, is altijd gezellig.
WebsiteCa. 900 meter van het park

Oud-Beijerland

Oud-Beijerland is een klein stadje met historische stadskern waar je langs de kades slentert en uitkijkt over de bootjes die in de haven liggen aangemeerd. Pak ook eens een terrasje en bezoek een van de bijzondere winkeltjes en restaurantjes die het plaatsje rijk is. Ook kun je hier cultuur opsnuiven tijdens een wandeling langs de speciale cultuurroute die je voert langs monumentale gebouwen, zoals het prachtige Oude Raadhuis. 
 
WebsiteCa. 16 kilometer van het park

Diergaarde Blijdorp

Dit paradijs aan ‘dierversiteit’ mag als een van de oudste dierentuinen van ons land eigenlijk niet op je lijst van uitjes ontbreken. Kom oog in oog te staan met ijsberen, neushoorns en wandel over de bodem van de zee in het glazen Oceanium. Spektakel verzekerd!
WebsiteCa. 30 kilometer van het park