Omgeving

Friesland heeft voor ieder wat wils! Historische steden, cultuur, eindeloos shoppen en veel watersportmogelijkheden. Bezoek Sneek of Leeuwarden en beleef deze twee unieke Friese steden. Ook met de kinderen is er genoeg te doen. Ga een dagje naar het ‘Kameleondorp’ in Terherne of bezoek de waterrijke dierenwereld van Aquazoo. Daarnaast vind je er de rust van de natuur waardoor je bent omgeven. Even stilte, even niets, een met de natuur. Friesland is het ontdekken waard.

Verken de omgeving per boot

Schip ahoy! Friesland vraagt om ontdekt te worden per boot. Ervaar de vrijheid en meer aan in een van de Friese steden. Geniet bij mooi weer van de zon in je gezicht en koel af in het water. Heb je zelf geen boot? Geen probleem! Op ons park kun je een zeilboot of motorboot huren. 

Kameleondorp Terherne

Heb je zin in avontuur? Ontdek de wereld van Hielke en Sietse, uit de boekenreeks van ‘Kameleon’. Hier komen verhalen tot leven! Een leuk dagje uit, samen met de kids. In de kameleonboerderij is het dorp Lenten uit de boeken nagebouwd, leuk om te zien. Je wordt daar ontvangen door een dorpsbewoner die je het verhaal van de Kameleon laat beleven. Hier is ook een interactief spel, waar je kunt helpen om de code te kraken. Ga mee met de rondvaart en je wordt meegenomen langs verschillende filmlocaties. Stap daarna van de boot af en zet voet aan wal op ‘Avontureneiland’.  Betreed spannende paden door de bomen, over het water en door de moerassen. Ga samen touwslingeren of of polsstokspringen. En op het eiland kun je iets lekkers eten/drinken bij ‘de Opkikker’. Tip: neem droge/schone kleren mee en geniet samen van dit dagje uit.
WebsiteCa. 400 meter van het park

Sneek, watersportstad van Friesland

Wist je dat Sneek in de 15e eeuw de hoofdstad van Friesland was? We snappen wel waarom. Het historische Sneek heeft gezellige winkeltjes, terrasjes, bijzondere monumenten en parken. Daarnaast ben je hier als watersportliefhebber aan het juiste adres. Al eens gewaterskied? Dit is je kans! Sneek heeft een speciale waterskibaan, waar je het kunt leren. Vliegen over het water? Op het Sneekermeer kun je flyboarden, een supergave ervaring. Ontdek de Waterpoort: hét meest bekende icoon van Sneek én wereldberoemd. Deze is rond 1492 gebouwd, tegelijkertijd met de stadswal rond de stad. De poort zorgde er vroeger voor dat je de stad niet binnenkwam via het water. Sinds 1630 is de Waterpoort een ‘sierpoort’ en heeft het geen verdedigingsfunctie meer. Toe aan een feestje? Bezoek dan de jaarlijkse Sneekweek, waar zeven dagen worden gevuld met hardzeilwedstrijden. Rondom de Waterpoort vindt dan de grootste poolparty van Friesland plaats! 
WebsiteCa. 23 kilometer van het park

Leeuwarden, de hoofdstad van honderd namen

Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde: Leeuwarden wordt ook wel de hoofdstad van 100 namen genoemd. Het centrum is het best bewaarde geheim van Nederland. Met zijn grachten, herenhuizen, monumenten en musea wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd. Altijd al eens naar Pisa in Italië willen gaan? Niet nodig, in Leeuwarden hebben ze een toren die nog schever staat dan de toren van Pisa! Niet voor niets is Leeuwarden in 2018 bekroond tot culturele hoofdstad van Europa. Ook ga je hier heerlijk uit eten in een van de gezellige eettentjes en shoppen in de vele boetiekjes. Ja, als je naar Friesland gaat, mag je Leeuwarden eigenlijk niet overslaan.
WebsiteCa. 29 kilometer van het park

Ontdek de waterrijke dierenwereld van AquaZoo Friesland

Van Afrikaanse pinguïn tot Zuid-Amerikaanse zeebeer: je kunt deze dieren allemaal bezoeken in ‘Aquazoo Leeuwarden’. In totaal telt Aquazoo wel 88 verschillende diersoorten. Voor kinderen is er van alles te beleven in het park. Denk aan ravotten in de speeltuin en dieren knuffelen in de kinderboerderij. Een leuk dagje uit voor jong én oud.
WebsiteCa. 23 kilometer van het park