| Nieuws

Landal breidt uit naar Denemarken

Met de aanwinst van het Deense Dayz Resorts krijgt Landal GreenParks, toegang tot de Scandinavische markt. Dayz Resorts exploiteert vijf vakantie-resorts met in totaal ruim duizend vakantiewoningen op het schiereiland Jutland. De parken van Dayz Resorts passen goed bij de bestaande 78 vakantieparken die Landal heeft in zeven andere Europese landen.

Prachtige bestemmingen
“De toevoeging van de parken van Dayz past uitstekend bij onze ambities voor internationale groei en we zijn verheugd om onze gasten prachtige nieuwe bestemmingen te kunnen aanbieden,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Bovendien bieden Deense vakantiegangers nieuwe kansen voor onze bestaande parken. Dit is een mooie ’match’.”

“We zijn trots om deel uit te gaan maken van Landal GreenParks. Landal’s expertise in deze branche brengt ons nieuwe kansen, terwijl tegelijkertijd het feit dat een Europese marktleider investeert in de Deense markt positief is voor het Deense toerisme in het algemeen,” aldus Søren Sandberg, Managing Director van Dayz Resorts. Als onderdeel van Landal GreenParks zullen de vijf Dayz Resorts blijven opereren onder hun huidige naam. 

Goede aansluiting
Dayz Resorts sluit goed aan op het aanbod van Landal. De vakantiewoningen zijn geschikt voor 4 tot 14 personen en alle parken bieden een ruime keuze aan binnen- en buitenactiviteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Bovendien liggen de resorts niet ver van populaire attracties als Legoland, Djurs Sommerland, Skandinavisk Dyrepark en Ree Park. De vakantieresorts zijn alle binnen één dag aan te rijden en liggen allen op het schiereiland Jutland. Kijk voor meer informatie op de website van Dayz Resorts. 

Denemarken is populair bij Nederlandse en Duitse vakantiegangers. Na Duitsland, Noorwegen en Zweden is ons land de vierde markt voor Denemarken. Vakantiewoningen vormen van oudsher een populair onderdeel van de Deense cultuur.