| Nieuws

Green Key Landal Bad Kleinkirchheim

Landal GreenParks heeft als doel om voor het einde van 2016 alle 76 vakantieparken Green Key gecertificeerd te hebben. En Landal Bad Kleinkirchheim is nu het eerste Oostenrijkse park dat bekroond is met een Green Key certificaat.

Uitgebreid onderzoek van alle relevante aspecten
Als onderdeel van het Green Key certificeringsproces is Landal Bad Kleinkirchheim op diverse aspecten beoordeeld: elektriciteit, water, transport, reiniging, afvalbeheer, communicatie, natuur en ruimte, levensmiddelen, maatschappelijke betrokkenheid en milieubeheer.

"Om aan alle criteria te voldoen, hebben we een aantal praktische veranderingen op het park doorgevoerd. Elektriciteits- en waterverbruik worden nu effectief verminderd, zonder dat we daarbij de vakantie-ervaring van onze gasten beïnvloeden", aldus Georg Makoru, de General Manager van Landal Bad Kleinkirchheim. "De voorbereidingen voor dit certificaat hebben op alle afdelingen van het park geleid tot een verhoogd bewustzijn over het belang van duurzaamheid."

In Oostenrijk bestaat er geen nationale organisatie die zich bezig houdt met Green Key certificeringen. Landal GreenParks is daarom met de FEE (Foundation for Environmental Education) overeengekomen om de Oostenrijkse parken te certificeren volgens de criteria voor Duitse vakantieparken.