Verken Vorarlberg

Geniet en ontdek de natuurlijke schoonheid van Vorarlberg. In de Alpen zijn veel wandelroutes die u leiden door de ongerepte natuur met kristalheldere beekjes. De spannende leerpaden maken vooral gezinnen enthousiast en laten kinderharten sneller slaan. Neem uw wandelschoenen mee en word beloond met de prachtige uitzichten die deze regio te bieden heeft!

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Dan is het Wandelarrangement geschikt 
voor u. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze. 
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes Alpenregio Bludenz

Brandnertal- Lünersee - Totalp-Hütte 
Heeft u zin in een pittige bergwandeling? Probeer dan de
9 km lange wandelroute die langs de wonderschone Lünersee loopt. Het hoogste punt van deze route ligt zelfs op 2.385 m hoogte! 

Leerzame wandeling Grosswalsertal  
Op 2.000 - 2.100 m hoogte ligt in Fontanella–Faschina een leerzaam voetpad. Bijna alle voorkomende alpenbloemen zijn hier te zien en vele daarvan worden op borden afgebeeld en beschreven. Het pad loopt langs een berghelling met prachtig uitzicht.

Boogschiet-wandelpad 
Probeer nu het avontuurlijke boogschiet-wandelpad. Het 3D-parcours telt 28 etappeplaatsen en voert van het bergstation van de Dorfbahn in Brand over een gemoedelijk pad naar het dal. Een ander 3D-parcours ligt in de naburige plaats Bürserberg/Tschengla, op het hoogplateau Tschengla (1.250 m).
Skyver-toeren 
Bij een Skyver-toer wandelt men met een rugzak een berg op, terug naar het dal gaat u op de skyver - een inklapbare mountainbike. Skyver-toeren zijn geschikt voor volwassenen en voor jongeren. Houdt u van de combinatie wandelen en fietsen? Dan is een skyver-toer echt iets voor u!

Nordic walking
Ook in de bergen bij Brandnertal kunt u de gezonde sport Nordic Walking uitoefenen. Mocht u nog niet veel ervaring hebben kunt u ook onder begeleiding op pad gaan. Ga de frisse lucht tegemoet!

Wandelroutes Montafon

In de Gargellen 
Wandelen in de Gargellen. In de vroege ochtend schijnt het eerste zonlicht op het enorme Madrismassiv. Met een glimlach op ieders gezicht gaat men met de kabelbaan naar een hoogte van 2130 meter. Vanaf het Schafbergplateau gaat de reis te voet verder. Heldere lucht, gigantische vergezichten en historische paden leiden naar Antönier, Ried Rätschenfluh of zelfs tot rond de Madrisa. Iedereen heeft hier zijn persoonlijke droomreis met wonderlijke uitzichten en stiltes. Puur genieten!

Schmugglerpfad/Smokkelpad (2.450 m) 
Wandel door kleurrijke bergweiden en bekijk de adembenemende panorama’s van de Schmugglersteig. Over de bergtoppen vliegen adelaars. Marmotten en gemsen kruisen u op de weg en af en toe laat het
zeldzame ‘steinwild’ zich zien. Puur natuur - uniek! Bergstation Schafberg - St. Antönier Joch - Gafier See - Gafier Joch - Schafberghüsli / Bergstation (4,5 uur).

Gafier Joch (2.415 m) 
Afwisselende wandeltocht door Gafier Joch: kleurrijke, geurende bergbloemen staan langs het pad en als u omhoog kijkt
ziet u het reusachtig ‘Bergmassiv der Madrisa’. En dan
een adembenemend ogenblik... als een reusachtige gletscher ligt de imposante ‘Rätschenfluh’ voor ons. Bergstation Schafberg - Gafier Joch - Schafberghüsli / Bergstation (2,5 uur).
Riedkopf (2.552 m) 
Indrukwekkende bergtocht: grandioos uitzicht over
Rätikon, de Silvretta tot aan Bernina. Bergstation Schafberg - St. Äntönier Joch - grootendeels gemakkelijke bergkam tot aan Riedkopf - Täscher - Täli - Kessl-Hütte - Rüti - Gargellen
(5 uur).

Bergmeren (2.000 - 2.200 m) 
Een wandeling voor de zintuigen: door een bloemenzee
van Alpenrozen, prachtige Arnika en heldere blauwe bergmeren onder de Madrisa. voorbij aan massieve alpendennen en reusachtige blokken gneis, overblijfselen
uit de oertijd. Bergstation Schafberg - Schafbergsee - Gandasee - Obwaldhütte - Gargellen (3,5 uur).

Europatrap 4000 
In Partenen staat de langste rechte trap met ca. 4.000 treden. Met 700 m hoogteverschil en hellingen van 86% is het een echte fitnessworkout. Bankjes naast de trap nodigen u uit om onderweg een adempauze te nemen en te genieten van het fantastische uitzicht.

Nordic Walking 
Volg een actieve Nordic Walking route in Montafon
en u voelt zich herboren. De combinatie van sport en
 de frisse berglucht is erg gezond. Een aanrader is de Smokkelaarswandeling die ca. 1,5 uur duurt.