Fietsen in Vorarlberg

Tijdens een lange fietstocht kunt u genieten van de rust in de bergen. Over berg en dal, valleien en bossen de schoonheid van de natuur ontdekken. Wie wil dat niet? Door het heuvelachtige landschap liggen kilometers fietspaden op u te wachten. Wij hebben alvast een aantal fietsroutes voor u op een rijtje gezet.

Op de parken

In de omgeving van Landal Brandnertal en Landal Chalet Matin kunt u fietsen en mountainbikes huren bij MuK-Sport in Brand of bij Radsport Bachmann in Bürs. In de omgeving van Landal Hochmontafon, kunt u fietsen en (e)mountainbikes huren. Daarnaast liggen er diverse fietsroutes bij de receptie van het park op u te wachten.
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes Alpenregio Bludenz

Bodensee fietsroute 
Fiets gedurende 210 km de Bodensee rond. De route
neemt u mee over de grens naar Zwitserland en Duitsland om daarna weer in Oostenrijk te eindigen. Deze populaire Europese fietsroute heeft het fraaie decor van de Alpen
als achtergrond.

Mountainbikeroute Bürserberg 
De lange mountainbikeroute (50 km) begint en eindigt in Bürserberg. U heeft de keuze om via verschillende mountainbikepaden de route te rijden. Overwin onderweg
de hoge bergen en diepe dalen.  

Muttersberg-Elsalpe 
Vanaf de Muttersberg heeft u een grandioos uitzicht over
de Walgau, de Brandner en Montafon. De 23 km lange mountainbikeroute heeft een aantal steile hellingen wat voor een avontuurlijke tocht zorgt.
Loischkopftour 
De rit naar Loischkopf is vrij licht en voor iedere mountainbiker toegankelijk. Bovenaan heeft u een beeldschoon uitzicht over Walgau, de stad Bludenz
en het Klosertal. De rit begint in Bürserberg en loopt
tot wel 1.808 m hoogte.

Rätikontour
Voor sportieve mountainbikers is de Rätikontour precies goed. Het 48 km lange parcours loopt van Nenzing via Brand naar Bürs. Ontdek de natuur op een sportieve manier!

Skyver-toeren 
Bij een Skyver-toer wandelt men met een rugzak een berg op, terug naar het dal gaat u op de skyver - een inklapbare mountainbike. Skyver-toeren zijn geschikt voor volwassenen en voor jongeren. Houdt u van de combinatie wandelen en fietsen? Dan is een skyver-toer echt iets voor u! 

Fietsroutes Montafon

Meer dan 260 Kilometer goed bewegwijzerde fiets- en (e)mountainbikepaden zijn in Montafon toegankelijk voor alle fietsfanaten.
Van relaxte tochtjes tot uitdagende routes met draagpassages voor fanatieke mountainbikers; voor elk wat wils met de juiste tocht die past bij je eigen voorkeur en conditie.