Fietsen in Salzburgerland

Fietsende vakantiegangers zijn in het Salzburgerland aan het goede adres. Overal zijn gemarkeerde fietsroutes uitgezet die vlakke wegen volgen. Zo kunt u voluit genieten van het imposante berglandschap. Wij hebben alvast een aantal mooie fietsroutes voor u op een rijtje gezet. Geniet van de frisse buitenlucht!

Op de parken

Het vakantiepark in Salzburgerland biedt u de mogelijkheid tot het huren van volwassen-, kinderfietsen en mountainbikes. Volg één van de fietsroutes of kies voor het Fietsarrangement. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Fietsroutes

Tauernfietsroute 
De Tauernfietsroute loopt van Krimml naar Passau aan de Donau. De route volgt de oevers van de Salzach waardoor u nauwelijks hoeft te klimmen. Deze mooie fietsroute laat een combinatie van natuurschoon en culturele schatten zien. 

Mozart-fietsroute 
Met deze rondweg door Salzburgerland en Beieren waant u zich in het spoor van Wolfgang Amadeus Mozart. U fietst door en langs de meest mooie dalen en meren. De totale afstand bedraagt 450 km.
Mountainbiken 
Het Salzburgerland is met 2.500 km aan mountainbikepaden een paradijs voor mountainbikers. Er zijn zelfs vijf kabelbanen tussen het Glemmtal en Leogang die mountainbikers toestaan. Onder de bikers zijn ook de zogenaamde BikeParks erg populair.