Verken Karinthië

Eindeloos wandelen over de bergweggetjes in Lungau is in alle vier de seizoenen schitterend. Het mooie landschap in het zonnige zuiden van Salzburgerland is geliefd bij wandelaars. Vergeet uw fotocamera niet om alle mooi uitzichten onderweg vast te leggen. De leukste wandelroutes vindt u hieronder!

Op de parken

Voor wandelliefhebbers hebben wij het Frisse Neus arrangement samengesteld. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze. 
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes Katschberg

Beleveniswandeling Pöllatal 
Maak een wandeling met het hele gezin door Katschberg. Onderweg komt u borden tegen waar u informatie kunt vinden over de omgeving. Voor kinderen zijn er leerzame puzzels om op te lossen. De 6 km lange wandeling kan voor sportievelingen worden uitgebreid.

Bloemenwandeling Wolfsbachtal 
Het Wolfsbachtal heeft als bijnaam "Vallei van 1.000 orchideeën" gekregen door zijn grote verscheidenheid aan leliesoorten en kruiden. Als u in het voorjaar komt, waant u zich in een heuse bloemenzee. Deze wandeling in St. Peter.
Wandelbus 
Door heel Lungau rijdt een wandelbus die wandelaars weer terugbrengt naar het beginpunt van de route. Wandelingen van het ene naar het ander dal zijn in trek maar ook vrij lang. De wandelbus is dan een uitkomst!

Nordic Walking 
Het adembenemende landschap van Katschberg is ideaal voor Nordic Walking. De frisse berglucht zorgt tijdens het lopen voor een vitaal en energiek gevoel. Probeer één van de talrijke routes van verschillende moeilijkheidsgraden.

Wandelroutes Bad Kleinkirchheim

Wandelgebieden
Trek goede wandelschoenen aan en ontdek de omgeving van Bad Kleinkirchheim te voet. Prachtige wandelgebieden liggen in St. Oswald, Millstättersee, Ossiachersee en Nockalmstrasse. In deze bosrijke omgeving vindt u mooie flora en fauna.

Belevenisroute Seebodner 
Deze avontuurlijke rondwandeling in Seeboden is geschikt voor de hele familie. Bij de Milstätter See kunt u een tussenstop maken voor een gezellige familie picknick. Onderweg komt u langs de kerk en het kasteel van Sommeregg en kunt u een stop maken bij het Bonsaimuseum.
Nordic Walking 
In Nationaal Park Nockberge lopen drie Nordic Walkingroutes van verschillend niveau. Vanaf het bergstation van de kabelbaan Brunnach kunt u op
grote hoogtes (1.750 - 2.200 m) uw favoriete sport uitoefenen.