Wandelend door Nederlands Limburg

Klimmen over smalle modderpaadjes over kuitenbijters als de Keutenberg, trotseren van de Cauberg en daarna lekker genieten van een stuk Limburgse Vlaai. De heuvelachtige omgeving van Vijlen verkennen. Of het prachtige Noord-Limburg met ellenlange paden langs de Maas. Voor wandelaars bieden onze parken in Limburg tal van mogelijkheden om de omgeving te voet te ontdekken. Hieronder vindt u een selectie van mooie routes maar onze medewerkers op de parken vertellen u ook graag meer.

Wandelen met het Frisse Neus arrangement

Op de parken van Landal GreenParks houden wij rekening met de behoefte om te wandelen. Voor liefhebbers hebben vrijwel alle parken het Frisse Neus arrangement. Kilometers natuur liggen op u te wachten. Geniet ervan! Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek het Frisse Neus arrangement

Wandelroutes

Geuldal 
Via het Pelgrimspad (LAW 7) kunt u uitstekend het Geuldal verkennen, het gebied tussen Epen en Valkenburg. Hier is de natuur mooi en indrukwekkend te noemen. Naast prachtige landschappen komt u hier ook unieke planten tegen. Het Pelgrimspad start bij Gulpen en loopt tot Schin op Geul.

Zuid-Limburg Route
De 'Zuid-Limburg Route' loopt van Meerssen tot Heerlen en is uitgezet door de Nederlandse Wandelsport Bond. U kunt deze route op ieder moment en in elke gewenste afstand, in etappes aflegggen. De 'Zuid-Limburg Route' is 73 km lang en leidt u onder andere door het Geuldal, het Savelsbos en langs het Drielandenpunt. De routegids is verkrijgbaar bij sommige ANWB/VVV- kantoren en boekhandel of via bondsbureau NWB.

Stadswandeling Maastricht o.l.v. een VVV-gids 
Met deze wandeling komt u langs alle mooie plekjes in de binnenstad van Maastricht waaronder het Stokstraatkwartier (gerestaureerde stadswijk in de binnenstad), het O.L. Vrouweplein met de basiliek, de parken en het Vrijthof met o.a. de monumentale kerken St. Jan en de St. Servaas.
VVV Zuid-Limburg biedt ook rondleidingen en stadswandelingen aan.
KROS-routes 
De Limburgse Wandelsport Bond heeft in samenwerking met Revalidatie en Sport van de Stichting Revalidatie Limburg KROS-routes opgezet. Deze wandelroutes zijn onder andere geschikt voor minder mobiele wandelaars, zoals mensen met kinderwagens, rolstoelgebruikers, ouderen die minder mobiel zijn en scootmobielgebruikers. Meer informatie over KROS-routes vindt u op de website van de Limburgse Wandelsport Bond. Hier kunt u de routes ook bestellen.

Walk&Find
Ontdek de omgeving van Nederlands Limburg met Walk&Find. Met een PDA in de hand volgt u eenvoudig de uitgestippelde routes. Er zijn in totaal 9 Walk&Find-routes uitgezet, in de gemeenten Gulpen-Wittem, Margraten en Vaals. Ontdek het Limburgse heuvellandschap eens op een andere manier!