Verken Friesland

Naast de prachtige waterrijke omgeving is Friesland ook te voet een mooie provincie om van te genieten. De diverse wandelroutes laten u uren lang genieten van het gevarieerde landschap. Maak een wandeling door Nationaal Park Lauwersmeer of De Alde Feanen. Wij hebben voor u alvast een aantal wandelroutes op een rij gezet.

Op de parken

Voor wandelliefhebbers hebben wij op vrijwel alle parken het Frisse Neus arrangement samengesteld. Zo bent u helemaal klaar om de prachtige omgeving te verkennen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn
op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Wadlooptochten
Verblijft u op Landal Esonstad, dan kunt u vanaf diverse vertrekpunten aan de kust van Friesland een mooie wadlooptocht maken. Op ongeveer een half uur rijden bent u in Holwerd, waar diverse tochten worden georganiseerd. Maak een zwerftocht over de Wadden of loop zelfs naar Ameland of Schiermonnikoog. 
Wadloopcentrum Fryslân
Wandelen in Friesland
Friesland kent vier soorten landschappen, namelijk de Waddeneilanden, het Terpenland, de Friese Wouden en het Lage Midden. U kunt avontuurlijk wadlopen naar Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Friesland biedt ook kilometers aan zeedijken, waar u heerlijk op kunt wandelen met uitzicht op de zee. Tot slot kunt u een mooie wandeltocht door de Friese Wouden maken, u kunt online een wandelrouteboekje bestellen.