Verken Drenthe

Drenthe is één van de mooiste wandelprovincies van Nederland. De vele natuurgebieden nodigen u uit om er lekker op uit te trekken. Kiest u voor een wandeling in de heide-, veen-, zand- of boslandschappen? Naast 'gewone' wandelingen, kunt  u ook aan Nordic Walking doen, letterboxen en zijn er verschillende GPS routes en knapzakroutes uitgezet.

Op de parken

Wilt u tijdens uw verblijf de omgeving te voet verkennen? Kies dan voor het Frisse Neus arrangement samengesteld. Dit arrangement biedt u alles
wat u nodig heeft om de natuur in te trekken. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

GPS wandelroutes
Wandelen met GPS is tegenwoordig erg populair. Natuurlijk deelt de provincie Drenthe deze trend. Met name in de Hunzevallei zijn diverse GPS wandelroutes te volgen. Op de Drentse parken van Landal GreenParks starten ook verschillende GPS wandel- en fietsroutes. Informatie is te verkrijgen bij de receptie van de betreffende parken.

Knapzakroutes 
Een handige manier om Drenthe te voet te verkennen, is met behulp van de Knapzakroutes. Onderweg loopt u over historische paden die het oude Drentse landschap tot leven brengen. De Knapzakroutes worden verkocht in alle VVV kantoren in Drenthe en kosten € 5,25 per stuk. U kunt de routes ook online bestellen.

Letterboxen 
Maak een wandeling extra leuk door middel van Letterboxen! Letterboxen is een unieke attractie. In de ruime omgeving van Zuidlaardermeer, AA en Hunze zijn boxen verstopt met daarin een unieke stempel. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk stempels te vinden en in uw eigen boekje te zetten. Diverse aanwijzingen helpen u om de letterbox te vinden. Er zijn verschillende verkooppunten van de boekjes te vinden, waaronder de VVV’s.
Nordic Walking 
Nordic Walking is een revolutionair bewegingsconcept waarbij balans ontstaat tussen lichaam en geest. In Drenthe kunt u genieten van prachtige Nordic-Walking routes.

Wandelen rond Roden
De kop van Drenthe is een prachtige omgeving om een mooie wandeltocht te maken. Met Wandelen rond Roden vindt u de mooiste wandelroutes. De kilometers staan erbij vermeld, dus voor de beginners en de fanatiekelingen is er wat te vinden.

Diverse wandelgebieden  
In Drenthe vindt u diverse wandelgebieden, waaronder het Nationaal Park Dwingelderveld (let op: de paden kunnen vochtig zijn, het is raadzaam laarzen te dragen) en het Drents-Friese Wold, vlakbij Landal Hunerwold State.

Verblijf op een van onze Drentse parken

Wilt u na het wandelen heerlijk ontstapnnen op één van onze Landal parken? Reserveer dan nu uw verblijf.
Vakantieparken in Drenthe