Fietsen aan de Moezel

Het Moezelland biedt u grenzeloos fietsplezier: meer dan 1.000 km fietspaden. Fiets langs de flonkerende rivieren, prachtige wijnlandschappen en romantische steden en dorpjes. Met de bewegwijzeringen zult u onderweg niet te verdwalen. Pakt u tijdens uw verblijf de fiets?

Op de parken

Op de vakantieparken in de Moezel kunt u volwassen-, kinderfietsen 
en mountainbikes huren. Dus laat uw eigen fiets thuis en kies voor het Fietsarrangement. Ontdek de leukste plekjes van de regio! Kijk voor 
u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Kies het arrangement dat bij u past

Fietsroutes

Maare-Moezel fietsroute 
De 56 km tellende Maare-Moezel fietsroute loopt door het vulkaanlandschap van de Eifel. De fietsroute begint bij het voormalige station in Daun en verloopt bijna helemaal over een voormalige spoorweg. De vlakke route is goed geschikt voor gezinnen met kinderen.

Moezel-fietsroute 
De Moezel-fietsroute, die deel uitmaakt van de internationale fietsroute Velo Tour Moselle, begint bij de middeleeuwse vesting Schloss Thorn en loopt langs de Boven-Moezel richting Trier. De route heeft een duidelijk bewegwijzering en is ook geschikt voor kinderen.
Schinderhannes fietsroute 
De fietsroute Schinderhannes zorgt voor 38 km fietsplezier voor jong en oud. Het fietspad loopt over het vroegere spoortraject tussen Emmelshausen en Simmern. Ver van drukke verkeerswegen fietst u door de prachtige landschappen.

Mountainbiken 
Door het hele Moezelgebied lopen diverse mountainbikeroutes. Zo is Landal Sonnenberg een ideaal uitgangspunt voor de Sonnenberg tour. Ontdek de omgeving op een sportieve manier!