Verken Harz

De regio Harz staat bekend als een uitstekend wandelgebied, dus neem uw wandelschoenen mee! De talrijke wandelroutes nodigen u uit om te voet te genieten van de rustgevende natuur en de frisse berglucht. U zult een onvergetelijk wandelavontuur tegemoet gaan.

Op de parken

Voor wandelliefhebbers hebben wij op vrijwel alle parken het Frisse Neus arrangement samengesteld. Een heerlijke wandeling maken met een wandelkaart en versnaperingen voor onderweg bij de hand... Kijk voor
u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

Harzer-Hexen-Stieg 
Eén van de mooiste wandelroutes in Duitsland is de
Harzer-Hexen-Stieg. De wandelpaden leiden u langs kalme rivieren, prachtige dalen, imposante stuwdammen en oude mijnen. Onderweg kunt u genieten van het indrukwekkende natuurschoon.

Selketal-Stieg 
Deze lange afstandswandelroute leidt u door de mooie valleien van het Selketal. De 67 km lange Selketal-Stieg neemt u mee door de ongerepte natuur. U eindigt de wandeltocht in de UNESCO-werelderfgoedstad Quedlinberg
Harzer Baudensteig
Door de prachtige natuur en het nationaal park van Harz
is een prachtige wandelroute uitgezet. De
Harzer Baudensteig is een 100 km lange wandelroute die in zes etappes is verdeeld. Etappe 3 en 4 bieden langs de weg een aantal leuke bezienswaardigheden, uitkijktorens en een valkerij; een aanrader voor het hele gezin!

Nordic Walking 
Door de ongerepte natuur en omliggende plaatsen liggen er vele nordic walkingroutes voor u klaar. Tijdens het lopen geniet u van de mooiste vergezichten en kunt u stoppen waar u wilt.