Fietsen in de Eifel

In de Eifel kunt u heerlijk fietsen door de dikke wouden en diep ingesneden dalen. Er zijn talrijke goed aangelegde fietspaden die door het hele middengebergte lopen. In de Vulkaan-Eifel, tussen de rivierdalen van de Rijn en de Ahr, ligt een fascinerend vulkaanlandschap dat u zeker niet mag missen! Stapt u op de fiets?

Op de parken

Voor het huren van volwassen-, kinderfietsen en mountainbikes kunt u op de vakantieparken in de Eifel terecht. Er starten diverse fietsroutes. Of kiest u liever voor het Fietsarrangement? Laat uw fiets thuis en ga voorbereid op pad! Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes

Kylltalfietsroute 
Dwars door de Eifel loopt de 130 km lange Kylltalfietsroute die u diverse landschappen laat zien. Deze langeafstandsroute is bij uitstek gezinsvriendelijk doordat de route vlak tot lichtelijk heuvelachtig is. Langs de hele route loopt een treinverbinding die u gemakkelijk terug kan brengen naar het beginpunt.

Eifel-Hohen-route 
Vlakbij Landal Wirfttal ligt de Eifel-Hohen-route. Deze sportieve fietsroute is 230 km lang en leidt u rond het Nationaal park Eifel. Vanaf verschillende hoogtes ziet u adembenemende panorama's.
Mountainbiken 
In de Vulkaan-Eifel ligt een knooppunt routenetwerk voor mountainbikers. Het landschap kent vele heuvels, rotspartijen en kratermeren die gevormd zijn door de vulkanische uitbarstingen. In het VulkanBike Trailpark ligt een wegennetwerk van in totaal 750 km, ideaal voor de sportievelingen!