Groen, dat zit in ons hart. We ondersteunen de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving waarin onze parken zich bevinden. Bijvoorbeeld door te investeren in groene initiatieven, projecten en partnerschappen. Groen is goed voor u, daarom zijn wij goed voor groen.
  • natuureducatie
  • regio
  • biodiversiteit
  • dierenwelzijn
grondstoffen
Hergebruik grondstoffen steeds belangrijker voor Landal GreenParks
Landal GreenParks streeft naar vakanties met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat. Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gekozen voor diverse toepassingen van gerecyclede en recyclebare producten. Landal GreenParks gaat samenwerken met Electrolux– moederbedrijf van de merken AEG en Zanussi – om ervoor te zorgen dat huishoudelijke producten in de vakantiebungalows zo lang mogelijk meegaan. Het is één van de vele i
biodiversiteit
Landal GreenParks maakt plaats voor de Wilde bloem
Er zijn steeds minder wilde bloemen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws. Landal GreenParks slaat de handen ineen met OERRR om een steentje bij te dragen.
biodiversiteit
Landal GreenParks en Natuurmonumenten winnen gouden SponsorRing 2019
Leidschendam, 26 november 2019 – Landal GreenParks en Natuurmonumenten hebben samen een gouden SponsorRing gewonnen met hun inzending ‘samen creëren we de natuurbeschermers van de toekomst’. Die vestigt de aandacht op het belang van een gezonde biodiversiteit voor de natuur. De onderscheiding werd gisteravond uitgereikt in Amsterdam.
regio
We werken samen met regionale ondernemers en gemeenten
Als je toerisme naar een regio brengt, dan heeft dat invloed op de omgeving. Wij vinden het belangrijk dat deze invloed positief is. Zodat de mensen in de regio, de natuur en de ondernemers er baat bij hebben dat wij er zijn.
regio
Je ziet de samenhang met de regio terug op onze parken
Onze parken zien er allemaal anders uit. Dat doen we bewust: we willen onze parken zichtbaar verbinden met die mooie regio's waarin ze liggen.
natuureducatie
Onze gasten ontdekken wat groen kan doen met onze natuur activiteiten
Ontdek wat groen kan doen is ons motto. Daar hebben we onze parken op ingericht en de mooiste regio's voor uitgekozen. We helpen onze gasten om deze omgeving te ontdekken met onder andere de natuurwandelpaden, Discovery tracks en natuur ontdekboxen.
biodiversiteit
We gebruiken veel minder chemische middelen
In een zwembad gaat meestal chloor. Dat werkt prima om het water schoon te houden, maar voor het milieu is het minder goed. Daarom werken we nu op steeds meer parken met zout-elektrolyse: we maken zelf chloor, van zout en elektriciteit.
biodiversiteit
We bieden insecten een goede leefomgeving
We hebben op onze parken insectenhotels, vlindertuinen en bijenkasten. Dat doen we omdat er veel insecten zijn die in aantallen afnemen, en dat terwijl de natuur deze ijverige werkers zo hard nodig heeft.
biodiversiteit
Ongedierte bestrijden we met natuurlijke vijanden
Het mooie aan duurzaam werken, is dat je allerlei win-win-situaties creëert. Zo helpen zwaluwen en -vleermuizen ons om muggen te bestrijden.
biodiversiteit
Onkruid bestrijden we zonder gif
Wie zelf een tuin heeft, weet: onkruid bestrijden is een hoop werk. Tenzij je gif gebruikt, maar dat vervuilt het grondwater en doodt insecten, zoals de bij. Daarom hebben we in 2016 de Green Deal ondertekend: we gebruiken voortaan alleen nog natuurlijke onkruidbestrijding.
biodiversiteit
We zorgen voor een grote diversiteit aan groen
Samen met onze groenbeheerder en ecologen zorgen we er voor dat elk park een rijke diversiteit aan planten en bomen heeft, waarbij we vooral inheemse soorten kiezen.
regio
We vertellen onze gasten over cultureel erfgoed en attracties in de regio
Elk van onze parken staat in een regio waar veel te beleven is op het gebied van natuur en cultuur. Wij helpen onze gasten dan ook op allerlei manieren om de regio te ontdekken. Zodat ze dat Duitse wijnfeest niet missen, of dat mosselfeest in Zeeland.
regio
We verkopen streekproducten en stimuleren uitstapjes in de regio
We houden van de regio's waar onze parken in staan. We vragen ons daarom niet alleen af wat de regio onze gasten te bieden heeft, maar ook wat wij voor de regio kunnen betekenen. Zo ontstaan vele mooie samenwerkingen.
biodiversiteit
Ook bijen zijn welkom bij Landal GreenParks
Steeds meer van onze parken hebben bijenkasten. Dat doen we om de honingbij te helpen, want die heeft het de laatste jaren erg zwaar: wereldwijd neemt het aantal bijen sterk af.
regio
Landal GreenParks en Natuurmonumenten creeren unieke natuurbeleving
Marker Wadden, de nieuwe eilandengroep in het Markermeer, is een initiatief van Natuurmonumenten. Het is een van de grootste natuurherstelprojecten in Europa.
natuureducatie
We doen elk jaar mee aan de Boomplantdagen
Elk jaar planten we ergens een nieuw stuk bos of dragen we bij aan verjonging en meer diversiteit in het bos.
natuureducatie
Landal doet dit jaar voor de zesde keer mee aan Earth Hour
Op 30 maart doen al zes jaar lang vele van onze parken het licht uit tijdens het wereldwijde Earth Hour.
dierenwelzijn
Vogels en vleermuizen broeden rustig verder als wij bouwen
We doen ons best om vleermuizen en vogels zo min mogelijk te storen als we bouwen of grote verbouwprojecten doen. We laten een vleermuismeting doen om te weten hoeveel er zijn en waar ze zitten. Als het nodig is, zorgen we voor alternatieve nestelplaatsen.
dierenwelzijn
Naast dieren genieten ook parkgasten van de dierenweides
Veel van onze parken hebben een dierenweide. Vooral onze jongste gasten beleven hier vaak hun mooiste vakantie-avonturen. We vinden het belangrijk dat ook de dieren gelukkig zijn in onze dierenweides.
dierenwelzijn
Levende dieren op en rond onze parken hebben het goed
Er is een internationale leidraad op het gebied van dierwelzijn: de vijf Vrijheden. Die criteria houden wij ook aan voor de levende dieren op onze parken.
dierenwelzijn
De vogels kunnen wel wat hulp gebruiken
Landal Esonstad, aan de Friese kant van het Lauwersmeer, leeft een van de grootste zwaluwenkolonies van heel Nederland. Dit jaar zijn er nog 186 zwaluwnestjes geteld, drie meer dan het jaar daarvoor.

Lees alle achtergronden en bekijk de cijfers

We geven graag duidelijkheid over hoe bepaalde zaken worden gemeten, zoals bijvoorbeeld onze CO2-uitstoot. Ook geven we meer informatie over hoe ons bedrijf in elkaar zit: wat kunnen wij direct beïnvloeden en waar is onze invloed meer indirect.